Arxiu

La Cobla Mediterrània toca Manuel Oltra

L’Amfiteatre de l’Espai Cultura Unnim rep avui (22h.) la Cobla Mediterrània dins el Festival 30 Nits. El programa del concert es dedica a les sardanes, amb una part de dedicada a Manuel Oltra. Joventuts Musicals oferirà un segon homenatge al mestre pels seus 90 anys amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48.

El Festival Internacional de Música que organitza Joventuts Musicals de Sabadell no s’escapa del munt de conerts dedicats a la música de Manuel Oltra en l’any que el mestre compleix 90 anys.
Avui la Cobla Mediterrània, dirigida pel sabadellenc Bernat Castillejo, li dedicarà la segona part amb sardanes primerenques dels anys cinquanta com Ambigua o Arborada junt amb altres com Esclatant (1985), Montmagastre (1970) –aquesta és un poema simfònic per a cobla i percussió– i Nocturnal (1990).
La Mediterrània encara oferirà una altra obra per cobla i percussió de Manuel Oltra (Fantasia i marxa pomposa) al final de la primera part del recital, que obrirà amb una selecció de sardanes de Toldrà, R. Lamote de Gringon –en el cinquantenari de la mort de tots dos–, Montsalvatge –centenari del seu naixement–, el sabadellenc Adolf Cabané –l’any passat era el centenari del naixement– i Josep M. Bernat, guardonat compositor que va ser director de la Mediterrània abans de morir prematurament el 1991.
Bernat Castillejo es mostrava ahir «molt satisfet» de poder oferir aquest programa i de poder comptar entre el públic, avui, amb el mestre Manuel Oltra.
Serà una bona ocasió per per comprovar el primer nivell d’aquesta cobla radicada a Sabadell i que debutava oficialment el 1979 a Igualada de la mà de joves integrants d’altres cobles.
A més de les sardanes, la Mediterrània centra la seva activitat en els balls vuitcentistes i la música simfònica per a cobla, però és inevitable recordar les seves obertures a molts registres (Renaixement, The Beatles, George Gershwin, Albert Guinovart…), en particular el disc amb la Companyia Elèctrica Dharma que esdevenia, el 1981, la primera col·laboració entre un grup de rock i una cobla. Vint anys més tard ho celebraven al Palau Sant Jordi.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top