Arxiu

Nit de «chansonnettes» a l’Alliance Française amb el Duo Debaecker

«La, la, la, mine de rien/ La voilà qui revient/ La chansonnette…». Le cèlebre melodia d’Yves Montand dóna títol al concert que l’eclèctic Duo Debaecker – Marie i François Debaecker– serveix avui (22h.; 12 euros) al pati de l’Alliance Française (Sant Joan, 35) amb un recull de «chansons» de tota la vida.
Títols antològics de Boris Vian (On est pas là pour se faire engueuler), Georges Brassens (Le bistrot),  Barbara (Gottingen), Jeanne Moreau  (Le tourbillon de la vie) o Léo Ferré, per exemple, amb aquell Monsieur William, treballador model que, complerts els 40 anys, es lliga una joveneta i acaba mort tràgicament a la tretzena avinguda.
Una selecció que inclou, és clar, La vie en rose d’Edith Piaf o també Brel (Le Moribond) amb la intenció de «pintar l’aquarel·la musical del Montmartre cabareter, del cèlebre La Rose Rouge de Saint-Germain-des-Près», i també del «Lapin agile» i el «Chat noir». Des dels anys vint fins a la dècada dels vuitanta.
Els Debaecker roden diversos repertoris segons l’ocasió (Chansons de la bonne humeur, el familiar Chansons à tartiner, Guinguettes rétro…) i amb «La chansonnette» tiren de nostàlgia poètica «dans l’air du temps du vingtième Siècle».

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top