Arxiu

Ferran Guiu: «Sondheim és el déu dels musicals»

Gairebé tots els musicals de Stephen Sondheim estan representats a Cal ser dos, recital que ofereixen avui, demà i diumenge Ferran Guiu i Anna Valldeneu a l’Espai Àgora dins el Festival 30 Nits. Han adaptat totes les lletres al català i els acompanyarà Raúl Patiño, el pianista de Buenafuente.

És un espectacle sobre les cançons dels musicals de Sondheim, interpretades amb només les seves veus i el piano de Raúl Patiño, que es veurà també demà (21.30h.) i diumenge (20h.) dins el festival municipal 30 Nits. De fet, l’han preparat expresament per a l’ocasió: estrena absoluta. Adaptades aquí al català per David Casulleras i Roger Batalla, les cançons de Sondheim es diferencien d’altres autors de musicals, segons Guiu, perquè «la música va molt lligada al text, acompanya perfectament la lletra», i és que cada una és «un petit monòleg, amb un principi i un final, que explica un missatge sobre temes molt variats».

A Cal ser dos han fet un tria que en general deixa de banda les melodies més conegudes. «Hem escollit les que no s’acostumen a cantar tant però no vol dir que no siguin precioses o que no expliquin coses molt maques».
El criteri ha estat «buscar cançons que tant a l’Anna com a mi ens diguin alguna cosa que vulguem expressar de cara al públic».
Es sentiran, per exemple, «Ladies Who Lunch» de Company, «Losing My Mind», de Follies, «Move On», de Sunday in the park with George, «The Best Thing That Has Ever Happened To Me», de The Road Show o «I know things now», de Into de woods.
Tampoc hi faltarà A little night music («The miller’s son») o  Sweeney Todd: «Res no hauràs de témer», en la seva adaptació al català.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top