Arxiu

Mossos al servei dels ciutadans?

Dimarts pasat, cap a les 10 del vespre, la meva mare, de 88 anys, va sortir a fer una volta, com fa molts dies. Quan caminava pel carrer Kurdistan, al costat del parc de Can Gambús, uns gossos grans, un de blanc i un altre negre, que anaven sense lligar, bordant se li van tirar a sobre, mentre la noia que els portava deia: “no hacen nada, no hacen nada”. Resultat de l’agressió: canell trencat amb esclafament d’ossos i cops per tot el cos.
La noia i un noi que l’acompanyava van apartar els gossos i van ajudar a aixecar a la meva mare dient:”lo siento, lo siento”.
La meva mare “en calent” no es va adonar de la gravetat de les lesions; però, en arribar a casa, va veure que tenia la mà i el canell molt inflats i cada cop li feien més mal. La vam portar a l’Hospital Taulí. Diagnòstic: trencament del canell amb sortida d’ossos del seu lloc. La van intervenir per posar-los correctament.
Demanem l’informe mèdic per fer la denúncia. I, a les quatre de la matinada, ens personem a la comissaria dels Mossos de Sabadell a la Carretera de Prats, per denunciar els fets.
Primer ens atén una noia que ens diu que si no sabem qui ha estat no val la pena fer la denúncia, ja que ells no hi faran res, que en tot cas investiguem qui ha estat i després presentem la denúncia.Els responem que la investigació és feina dels Mossos, ja que nosaltres hem identificat els gossos, l’hora i el lloc, i que no som qui per fer d’investigadors.
Davant la nostra persistència surt un agent, amb el que casualment havíem comentat la jugada a l’hospital i ens havia aconsellat anar a fer la denúncia. El resultat és el mateix, però permetent-nos fer la denúncia encara que no serviria de res mentre no concretéssim els fets mitjançant trucada al 112 quan identifiquéssim els gossos i els seus amos. En cap moment van voler mirar l’informe mèdic on s’especificaven les greus lesions. I em pregunto com poden saber els fets delictius que passen a Sabadell si no admeten denúncies.
Quan van passar els fets, un veí va trucar a la policia i van dir que venia una patrulla dels Mossos per veure si trobaven els “culpables”… I encara estem esperant la patrulla, aspecte que posa en dubte la seva eficiència.
Finalment, ens diuen que ens esperem per posar la denúncia sense cap facilitat ni rapidesa davant l’estat de la meva mare. Passen uns minuts i, considerant que, segons ells, la denúncia no serviria per res i sense saber el temps que hauríem d’esperar i amb les condicions que es trobava la meva mare, decidim marxar.
Sortim de comissaria amb una gran decepció davant el que creiem que el nostre cos policial, els Mossos d’Esquadra, seria més proper i eficient; però d’això res de res.
I el més greu de tot és que ens demanin a nosaltres que investiguem qui són els responsables dels fets.
Sincerament deplorable. Si fos per nosaltres, que som a la fi qui paguem els seu sou, la nostra proposta és clara: rebaixar-los molt més la seva remuneració del que ha estat fins ara. No se la mereixen.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top