Arxiu

Els Saballuts carreguen per primer cop el 5 de 8, la «catedral dels castells»

Tot i que els Castellers de Vilafranca van acaparar diumenge els titulars amb tres castells de 9, inclosa la Torre de 9 amb folre i manilles, la gran notícia de la jornada de Les Santes, a Mataró, va ser el 5 de 8 carregat per primer cop pels Castellers de Sabadell, junt amb el seu pilar de 6 descarregat i uns ferms 3 de 8 i 4 de 8. La millor actuació en els seus 18 anys d’història.

El 5 de 8 dels Castellers de Sabadell (Foto: C. Ventura)

El primer intent de la catedral saballuda va pujar ferm i amb una seguretat sorprenent. La canalla, valenta, no va dubtar en arribar al capdamunt i un cop l’enxaneta va fer les dues aletes, la plaça va esclatar d’emoció per premiar l’esforç de la colla. A la baixada del castell, «molt bellugadís i amb les forces al límit, es va trencar deixant un lleuger sentiment de deixar la feina a mitges», reconeix la colla, tot i el mèrit d’haver aconseguit un castell que només 12 colles han coronat en tota la història.
Sense arronsar-se, a la tercera ronda els Saballuts van oferir un 4 de 8 que no va comportar cap problema.
La plaça era a vessar de gent, on els Saballuts van desplaçar més de 200 persones per a una ocasió que, com es va comprovar amb eufòria, s’ho mereixia: van fer els seus millors castells i van realitzar la seva millor actuació dels 18 anys d’història de l’entitat.
I és que la cirereta de la històrica jornada verda va ser el Pilar de 6, un castell que havien aconseguit carregar per primera vegada a la Plaça de Sant Roc l’octubre passat.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top