Arxiu

El festival 30 Nits fa un balanç «prou positiu» de públic i qualitat

Túumben Paax, djous passat a l’amfiteatre d’Unnim

Juan Carlos Sánchez, tinent d’alcalde de Cultura, va assenyalar divendres que a l’Ajuntament, i tenint en compte el moment actual, estan «prou satisfets» amb la resposta al festival 30 Nits, que es va cloure dijous amb el sextet femení Túumben Paax, unes cantants mexicanes que ofereixen un treballat repertori en clau contemporània. Però Sánchez també diu que s’haurà de «treballar» en la línia d’ampliar els públics. «Costa molt», constata.

La reflexió sorgeix a l’hora de fer el balanç d’un festival 30 Nits que ha arribat, com era normal, amb retallades –que han suposat un aprofitament d’espais com La Faràndula o el Casal Pere Quart en detriment de muntar escenaris cars a l’aire lliure– i noves incorporacions com el Casal de Cuba amb el seu cicle de cinema, la programació de l’Àgora a Sant Oleguer o el concurs de músics del pub The Wild Geese.
Sánchez creu que «tant a nivell de qualitat com de públic en conjunt ha anat prou bé» i destaca la gran acceptació del cinema sobre Cuba. «La projecció de Juan de los Muertos va esgotar les entrades», recorda.
L’Àgora també «ha funcionat molt bé» i ha omplert amb espectacles com Cal ser dos. «Hem aconseguit ampliar una mica el format d’activitats», resumeix el regidor.
Menció especial mereix el festival Embassa’t de música pop independent a La Bassa. Sánchez veu normal que s’hagin venut unes 1.000 entrades, la meitat que l’any passat amb Manel, «perquè en l’actual situació econòmica i sense Manel era difícil repertir-ho. Però l’ambient era molt bo i el públic que hi va anar demostra que l’Embassa’t està plenament consolidat», valora.
Unnim, a 6 euros
Reconeix, d’altra banda, que els espectacles que abans eren gratuïts i ara de pagament, com el cicle de teatre familiar d’Unnim dels dimarts, han notat una davallada de públic. El concert dels Amics de l’Òpera va baixar «una mica» respecte l’any passat en passar a La Faràndula, on menys de 400 persones van accedir a pagar els mòdics 3 euros l’entrada.
En el cas de la programació a l’amfiteatre de l’Obra Social Unnim, el cert és que moltes famílies que hi anaven sense saber que aquest any es pagaven 6 euros (excepte els menors de 2 anys), se n’anaven sense entrar.
Rutines
La crisi es nota però sobretot és una qüestió de rutines: és complicat fer pagar per una oferta que sempre ha estat gratuïta, i més quan va associada a un espai, els jardins de l’entitat, que habitualment són d’accés públic i que aquest dia es tancaven.
A canvi, el personal d’Unnim no estalviava simpatia i tenia  detalls pel públic, com per exemple sorbets de fruita gratuïts i obsequis per la mainada. No va ser suficient per repetir els plens absoluts d’anys anteriors, i l’opció a última hora d’oferir abonaments des de la pàgina web van resultar estèrils. S’havien programat 2 sessions per espectacle i es van reduir a una.
Una altra iniciativa que no ha resultat com s’esperava ha estat un nou cicle de «Cinema amb energia», amb documentals sobre Medi Ambient. L’afluència ha estat molt petita.
Força bé han funcionat, en canvi, els arrelats cicles de l’Alliance Française (Elles i nits literàries al pati de la Casa Taulé) o Joventuts Musicals. Ambdós han mantingut prou qualitat i, donades les circumstàncies, no tenen motiu per queixar-se del públic.
Motis i Duquende, un èxit
Es recordarà com a gran èxit, és clar, l’actuació inaugural de la joveníssima ‘jazzwoman’ Andrea Motis amb el quintet de Joan Chamorro a La Faràndula. Una sensació com ho ha estat a tot Catalunya. I el cantaor Duquende, al pati del Museu d’Art, ple per a l’ocasió, va fer un recital memorable.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top