Arxiu

Maria Rosa Fernàndez esdevé la primera presidenta de l’Orfeó en 108 anys

Maria Rosa Fernàndez, nova directora de l’Orfeó de Sabadell (foto: Luís Franco)

Fundat el 1904, l’Orfeó de Sabadell no havia tingut mai una presidenta. La primera dona en ser escollida pel càrrec, aquest juliol, ha estat Maria Rosa Fernàndez. La seva vocació de servei a una entitat que té uns 65 cantaires agrupats en tres seccions, i uns 350 socis, es resumeix en «deixar-la un pèl millor de com l’he trobat, si pot ser», assenyala.

Des de la seva fundació, el 1904, fins el desembre de 2011 l’Orfeó tenia comptabilitzades un  total de 1.894 actuacions en tota la seva història, xifra que ja deu anar per les 1.900 hores d’ara.
Tenen tres concerts fixes l’any: el de Sant Esteve, per Nadal, Santa Cecília, el 22 de novembre i el de comiat de la temporada el juny. Però cal afegir-hi altres cites musicals que van sorgint, com la Festa Major, la Diada o altres.
Ara mateix ja estan assajant dos concerts. El més proper és el de la Festa Major, que oferiran diumenge, 9 de setembre, a la Plaça de Sant Roc amb l’Orquestra Concertante i set cors més, els mateixos amb els quals van cantar espirituals negres a La Faràndula fa un parell d’anys.
Aquest cop el programa es centra en sardanes i havaneres, i el dirigirà Francesc d’Assís Pagès. Fa dos anys van cantar a la Festa Major amb la Banda de Música de Sabadell fragments de Carmina Burana.
L’altre concert que preparen és el de Nadal, amb Gloria, del compositor anglès John Rutter,

Comentaris
To Top