Arxiu

Ciutat pol.lucionada?

Vagi per endavant que no sóc un entès en qüestios de pol.lució atmosfèrica ni tampoc un xovinista que defensa Sabadell a tort i a dret perquè sí, visceralment. No és el meu cas ja que jo intento ser equilibrat i no m’agrada que em facin combregar amb rodes de molí.
Dic això perquè em va sorprendre llegir (D.S. 23-8-12) que Sabadell figura entre les ciutats més contaminades del país. Jo passejo per carrers i places de Sabadell i no tinc pas sensació d’estar respirant un aire contaminat, com m’ha passat en altres ciutats, com ara algunes vies de Barcelona, Bilbao o Santiago de Xile. Per què, doncs, la Unió Europea presenta Sabadell com a ciutat contaminada? L’explicació és que el mesurador de contaminació la Generalitat l’ha col.locat a l’únic punt de la ciutat on potser sí que en algun moment l’índex supera els nivells tolerables: entre la Gan Via i la carretera de Prats, a un dels punts amb més tràfic i al costat de quatre o cinc semàfors. Es veu que l’Ajuntament s’ha queixat perquè aquesta dada no es pot estendre a la resta de Sabadell, però que no se’n surt. Penso que presentar tot Sabadell com si fos tant contaminada com Ciudad de México és una perversió que està lluny de la realitat i, per tant, propera a la mentida.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top