Arxiu

Mercè Martínez: «Intentaré que el pregó tingui un toc positiu però m’està costant»

Mercè Martínez, a «La majoria dels suïcidis són en diumenge» (2010) (Foto: D. Ruano)

«Pinten bastos per la cultura, estem alarmats», confessa l’actriu sabadellenca Mercè Martínez coincidint amb la pujada de l’IVA. Malgrat tot, la Nora de La Riera (TV3) intentarà donar al seu pregó de la Festa Major de Sabadell «un toc optimista». «El faré des del cor, tal com sóc jo», explica a D.S.

Truquem la Mercè Martínez a casa seva just quan està escrivint el pregó que donarà el tret de sortida a la Festa Major de Sabadell, la seva ciutat, divendres 7 de setembre des del balcó de l’Ajuntament. Diu que és un repte fer-ho «en aquest temps que m’ha tocat» i que «estic intentant donar-li un toc optimista, tot i que m’està costant», reconeix.
Això passava abans dimecres i divendres havia de presentar l’esborrany del text a l’Ajuntament. El que té clar la popular actriu de televisió (La Riera, Porca Misèria, Vendelplà, Plats bruts), teatre (La vampira del Raval), musicals (La bella y la Bestia, T’estimo, ets perfecte…) o cinema (Sevigné) és que «no cantaré ni explicaré acudits, faré un pregó des del cor, des de mi, de forma planera i honesta, com sóc jo».
Mercè Martínez ha estat escollida com un dels rostres femenins i populars de la cultura a Sabadell però ella entén que «que em toqui a mi és una loteria, perquè aquí hi ha molta gent amb talent i que fa moltes coses!».
L’actriu ha admès també que, quan li van comunicar que pronunciaria el pregó, «al principi em va fer molta il·lusió però després em vaig cagar de por, pel context actual i perquè no pots dir qualsevol cosa o només un munt de tòpics…».
Cal recordar que el pregó es completarà amb un espectacle inaugural amb direcció escènica de Carles de la Rosa i la participació de les Bruixes del Nord i el grup de música celta Keympa, és a dir, tot cent per cent sabadellenc.
Mercè Martínez, que va ser la Natàlia Borràs de Porca Misèria, continuarà a la sèrie La Riera en el paper de la mentidera compulsiva Nora, un personatge que «al principi fins i tot no l’entenia ni jo», confessa. Recentment ha intervingut al musical revelació de la temporada, La vampira del Raval, «un projecte molt xulo,a  un teatre molt humil, que em va venir de rebot», diu. «És la història del Raval explicada des del Raval».

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top