Arxiu

Sanejament financer

Vaig llegir que Unnim Banc havia tingut una pèrdua de 305 milions d’euros el primer semestre d’aquest any. I el mateix llegeixo d’altres bancs i caixes que declaren pèrdues o menys beneficis dels que es vantaven anys enrere. Sols entenc -i molt!- d’economia domèstica, però quant a les finances sóc bastant ignorant. Malgrat això hi ha una cosa que em crida l’atenció: tant les pèrdues com la disminució dels beneficis les institucions financeres les atribueixen sempre al “sanejament” de la cartera creditícia. I no dubto que deu ser veritat. Pero em pregunto, perquè ja fa anys que dura això del “sanejament”, si s’acabarà algun dia. Si suméssim les quantitats que uns i altres diuen que dediquen al ‘sanejament’ ens donaria una xifra que marejaria. I arribo a la conclusió que tot plegat estava molt més fotut del que els modestos estalviadors ens pensàvem. On deu haver anat a parar la confiança que els teníem?

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top