Arxiu

LaSala contraposa ambició a la retallada

«Lava», de la belga Studio ORKA, en versió catalana co-produïda pel Lliure

Eulàlia Ribera, directora i ànima de LaSala Miguel Hernández, es resisteix a perdre el segell de qualitat de la seva programació infantil malgrat una retallada d’un 10 per cent i ataca amb «més ambició que mai» la setena temporada. L’última va registrar un augment de públic del 4,6 per cent (uns 20.000 espectadors). Ja sumen uns 120.000 des de la seva inauguració el 2006.

La temporada aixecarà el teló (a L’Estruch) el 6 i el 7 d’octubre amb la «molt singular» Lava, una petita carpa amb aforament reduït a 50 persones on els actors descobreixen personatges que viuen al subsòl perforat. Una enginyosa proposta que es mou entre la realitat i la ficció i que és la versió catalana (co-produeix el Lliure) del que va fer la companyia belga Studio ORKA.
També a L’Estruch –en la línia «LaSala surt de LaSala»– Los Galindos portaran el circ contemporani de Maiurta (20 i 21 d’octubre). LaSala obrirà amb La Baldufa el dia 28 i seguiran, entre d’altres, la italiana TPO amb Kindur (dansa i teatre d’immersió amb sorprenents tecnologies interactives), la sabadellenca Engruna Teatre amb Codi postal 00 (versió de teatre del seu espectacle de carrer estrenat a Tàrrega), la francesa Portes Sud amb El dinar de la petita ogressa, els «titelles excepcionals» de L’Estaquirot (Els tres óssos) o la reposició d’El col·leccionista de paisatges, la col·laboració anual de l’Obra Social La Caixa.
La madrilenya Arcaladanza estrena espectacle (Constelaciones) i Mariona Sagarra sorprendrà amb les «il·lustracions vives» realitzades amb sorra i projectades en pantalla. Albena Teatre clou la graella amb Kafka i la nina viatgera.

Anna Fité i Saki Guillem porten «Zoomwatts!!!»
La periodista i guionista sabadellenca Anna Fité entra per primer cop a LaSala amb una obra co-escrita amb Saki Guillem, i que compta amb «cantActors» tant coneguts com Txell Sust (cantant de blues amb August Tharrats, corista a la gira d’Alejandro sanz i ara un projecte de pop propi), Jofre Bardagí, Salva Racero o Georgina Llauradó (Mamma Mia!) i músics en directe. El seu Zoomwatts!!!, que es veurà el 15 i el 22 de desembre just després de la seva estrena al Temporada Alta, és una mena de conte musical on personatges clàssics com la Caputxeta o la Blancaneus prenen nova vida quan uns nens els descobreixen a una biblioteca oblidada.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top