Arxiu

La temporada arrenca amb el nou sistema d’entrades ‘on line’

«Incendis», dirigida per Oriol Broggi

A les propostes ja anunciades del grup Els Amics de les Arts (9 de novembre), Pep Bou amb «Rebufaplanetes» (11 de novembre) –a La Faràndula– i l’obra «9 maletes» amb Mercè Sampietro i Eduard Iniesta (2 de desembre) al Principal, que porta al seu risc la promotora privada local U i U, cal afegir altres com la impactant «Incendis» amb Clara Segura i Julio Manrique (Principal, 20 d’octubre) o «Joan Pera, Capri» (Principal, 4 de novembre), que l’Ajuntament va presentar ahir. La temporada municipal, amb 17 propostes, estrena aquest matí el nou sistema de venda d’entrades per internet a www.sabadell.cat/cultura. Allà es podrà triar la butaca i imprimir-se l’entrada a casa sense cap cost addicional, i fins a dues hores abans de l’inici de l’espectacle.

Mentre els «esforços» de l’últim any per ajustar les programacions a la crisi deriven gradualment cap a «preocupació» seriosa pel «deteriorament important» a l’entorn de la cultura amb el 21% d’IVA –apuntava ahir el regidor Juan Carlos Sánchez–, la temporada municipal arrenca aquest mes amb una novetat positiva: la venda ‘on line’.
Incendis, gran tragèdia
L’Ajuntament aposta, per la seva banda, per Incendis i Joan Pera amb el seu homenatge a Joan Capri. La primera, una violenta tragèdia contemporània del libanès Wajd Mouawad que ha dirigit amb èxit aclaparador Oriol Broggi amb uns portentosos Clara Segura i Julio Manrique, destaca pel seu «gran impacte a l’espectador», convidava ahir Emili del Bas, assessor en arts escèniques de l’Ajuntament.
Gran sensació de la temporada al Romea, aquesta història de dos germans que hauran de buscar en les seves arrels –i trobar un pare i un germà– després de la mort de la seva mare (Teatre Principal, 20 d’octubre) tindrà el contrapès humorístic amb Joan Pera, que el 4 de novembre recordarà aquell Doctor Caparrós de la sèrie televisiva dels anys 80.

La temporada obre, però, amb música de cobla, en l’onzè concert de Sabadell més Música a càrrec de la Cobla Simfònica Catalana divendres vinent al Principal. L’altra proposta de cobla és la de l’ACF Sabadell Sardanista i el seu Concert de Sant Esteve amb la Jovenívola de Sabadell i l’Esbart Sabadell Dansaire. Serà el 16 de desembre (a les 18h., una hora abans de l’habitual) amb peces de Manuel Oltra, Montsalvatge, Toldrà, Lamotte de Grignon i compositors joves, entre d’altres, ha avançat Francesc Manaut.
La Joventut de la Faràndula comença més d’hora de l’habitual la temporada i el 29 de setembre ho fa amb noves funcions de l’exitosa Blancaneu i els 7 nans. Tercer i últim any, ja, d’aquesta «revisió del clàssic amb picada d’ullet als pares» –diu Arnau Solsona– que signa Albert González amb música de Keco Pujol. Últimes oportunitats (dos caps de setmana) fins arribar als Pastorets de Nadal.
L’Ajuntament només ha presentat l’oferta al Principal i la Faràndula i donarà detalls de la de L’Estruch més endavant. Però ja se sap que a l’equipament del carrer Sant Isidre hi tornarà el músic Quimi Portet amb Oh my love (14 de desembre) i s’hi oferiran funcions de 13, el Musical que Teatre d’Insomni va portar amb èxit al Teatre Sant Vicenç sota la direcció de Carles de la Rosa, Irene Garrido i Abel Garriga.
Propostes de teatre (Elisenda Renom, Al Galliner, Cants al Vent), dansa i infantils (de LaSala Miguel Hernández) completen la graella (www.lestruch.cat).

L’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell arrenca el 31 d’octubre amb Tosca, de Puccini, amb Saioa Hernández i Javier Agulló i amb escena de Carles Ortiz i un nou Homenatge a la Sarsuela (30 de novembre i 2 de desembre).
L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) porta «Fauré: Réquiem de llums» acompanyada d’Els Comediants i el Cor de Cambra del Palau de la Música, que dirigeix el sabadellenc Josep Vila, i el Festival de Valsos i Danses.
Ahir, però, tocava parlar de la programació de la Temporada de Cambra de Joventuts Musicals al Teatre Principal, que s’obrirà amb el Quartet Gerhard el 26 d’octubre. Gran atractiu és, com sempre, el Ludwig Trio, que el 16 de novembre interpretarà obres de Mozart, Beethoven i Xostakóvitx. La novetat és que es tracta de la primera formació que gaudeix d’una residència a Sabadell.
Són els integrants del Quartet Casals Abel Tomàs (violí) i Arnau Tomàs (violoncel) amb la pianista Hyo-Sun Lim. A més de tocar la integral de trios amb piano de Beethoven impartiran classes magistrals al Conservatori sabadellenc.
L’última proposta (14 de desembre) és insòlita. Michael Andreas Haeringer complirà 11 anys dimecres vinent però ja és un pianista virtuós –de fet va debutar com a solista als 7 anys– i impacta veure una figura tan menuda tocar Beethoven, Chopin, Liszt o Mendelssohn junt amb… peces pròpies! Alguns l’hauran vist al programa «Tús si que vales» de Telecinco.
La seva edat provocar a Joventuts Musicals un «debat» sobre si s’havia de programar «un nen» però la certesa que «és un crack» va esvair els dubtes. A més, ha triat un «programa compromès» per al concert, diu Soler.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top