Arxiu

Esperanza Espalding, Estrella Morente, Sergio Dalma i «Grease» a Sant Cugat

Esperanza Spalding

L’òpera-teatre Così FUN tutte, de Carol López, obre aquest dissabte, 29 de setembre, la nova i potent temporada al Teatre-Auditori de Sant Cugat amb 32 espectacles (i 44 funcions) plena de grans noms, des de la caismàtica jazz-woman’ nord-americana Esperanza Espalding o la cantaora Estrella Morente al musical Grease, Maldita Nerea o Russian Red.

Sergio Dalma, amb el seu repertori italià de Via Dalma (29 de novembre) és un dels noms sabadellencs presents a la nova temporada de la veïna Sant Cugat. Pel Teatre-Auditori passaran també, per exemple, l’actor Jordi Boixaderas amb La Bête, del nord-americà David Hirson –una producció del TNC que dirigeix Sergi Belbel amb traducció de Joan Sellent, 14 de desembre–, la Tosca de Puccini de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell (9 de novembre) o el Festival de Valsos i Danses de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), el 27 i el 28 de desembre.
A més, el gran èxit del pop espanyol Maldita Nerea, que presentarà Mucho + fácil el 12 d’octubre, compta amb el guitarrista sabadellenc Tato Latorre (exAntonio Orozco).
Esperanza Espalding
Sabadellencs a part, el cert és que Sant Cugat continua sent l’únic pol cultural ben dotat i realment ambiciós del la comarca, com ho demostra l’esforç de progamar la cantant i baixista Esperanza Espalding, un dels valors més ‘cool’ i potents del jazz actual. El 10 de novembre aquesta estrella de Portland de només 27 anys, Grammy a la Millor Artista Revelació el 2011 (desbancant a Justin Bieber), presentarà el seu aclamat Radio Music Society amb prop d’una  dotzena de músics sobre l’escenari.
Tot un luxe que, en el capítol musical, ens portarà fins al The King Gospel Choir per Nadal (22 de desembre) junt amb el Cor de Gospel de Sant Cugat, dirigit per Erwyn Seerutton.
Entremig cauran propostes com la madrilenya Russian Red amb Fuerteventura (22 de novembre), guanyadora del Premi MTV Europa amb el seu pop-folk indie, la cantaora Estrella Morente, filla del gran Enrique Morente, amb El flamenco abre el corazón (15 de desembre) o Els Amics de les Arts i les seves Espècies per catalogar, però acompanyats en aquesta ocasió d’alguns «amics» especials (20 de desembre).

El teatre musical no falta mai a Sant Cugat, d’altra banda, i els amants del gènere disposaran de tres funcions de Grease (del 19 al 21 d’octubre), en la versió castellana que han dirigit Coco Comín i Manu Guix amb les veus d’Edurne, Jordi Coll, Ivan Santos i Manuela Nieto.
En clàssica cal destacar la Novena Simfonia de Beethoven de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat i els Grans Cors d’Òpera amb l’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu. I en dansa, el Barcelona Ballet d’Àngel Corella i, en una ona molt diferent, el hip hop fusionat amb altres estils de la Kulbik Dance Company, guanyadora del Tú sí que vales a Telecinco.
El teatre té un gran pes a la cartellera amb una desena de sòlids títols que obre Violines y trompetas (amb Joan Pera i Lloll Bertran) i inclou Tots aquests dois, de Pep Tosar, Adreça desconeguda, de Katherine Kressmann-Taylor (amb 8uit de Teatre), L’habitació blava, de David Hare (amb David Selvas de director i també entre els intèrprets), Els dolents, de Steven Berkoff (amb Manel Barceló), l’exitosa tragèdia del Romea Incendis, del libanès Wajdi Mouawad (amb Julio Manrique i Clara Segura) o El tipo de la tumba de al lado, que dirigeix Josep M. Pou amb Maribel Verdú i Antonio Molero. Ah, i el Mag Lari torna amb Splenda.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top