Arxiu

Explicar tota la veritat

Davant de diverses afirmacions vessades al text “Lo malo para evitar lo peor”, signat per R. Acuña, (D.S. 18-09-12), jo voldria expressar que l’opinió política és legítima, així com prendre posició davant de la realitat. De fet, això és democràcia, drets i llibertats en estat pur. Però cal tenir en compte que també és important i necessari explicar tota la veritat.
Hi ha alternatives reals, clares i factibles contra el neoliberalisme econòmic, com ho són les que s’apliquen a França, sota el lideratge del president socialista François Hollande. I són alternatives que jo defenso i que són clarament molt millors per les classes mitges i les classes populars.
En relació a que cal afirmar tota la veritat, és important aclarir que l’home més ric de França, el senyor Arnault, va retractar-se de la seva decisió de traslladar-se Bèlgica per pagar menys impostos. La causa fou la reacció de la ciutadania francesa i de la pròpia premsa. El senyor Arnault, tot i el seu egoïsme, va rectificar fruit de la pressió de l’opinió pública, afirmant que continuaria pagant els seus impostos a França.
Opinar és perfectament legítim, però cal explicar tota la veritat. I, en darrer terme, aquest fet demostra com la força del poble i de la democràcia pot canviar les polítiques econòmiques neoliberals que actualment imperen a Europa, a Espanya i a Catalunya.

Comentaris
To Top