Arxiu

Concerts sense ‘canguro’

Els Catarres (foto: CARLES CASCÓN)

Es pot anar a un festival de música amb més d’una dotzena de primers grups del panorama català (Els Amics de les Arts, Antònia Font, Lluís Gavaldà, La Pegatina, Els Catarres, Txarango, fins i tot l’Orquestra Àrab de Barcelona…) sense haver de buscar un ‘canguro’ pels nens. La solució l’han trobat a Sant Cugat: adaptar els concerts a un format familiar.
L’aventura, que es va estrenar aquest cap de setmana amb un extens cartell i tres escenaris (el teatre-auditori i el pati i l’Aula Magna de l’Escola de Música), es diu Petits Camaleons i no només ha ofert actuacions curtes, a decibels moderats i en horari ‘infantil’ sinó també una proximitat inèdita que papes i mames han agraït potser encara més.
«Estires la mà i quasi el pots tocar», deia una emocionada mare mentre els Antònia Font feien ballar petits i grans dalt de l’escenari amb Alegria, Me sobren paraules o Mecanismes.
Primer contacte
Poc abans els mallorquins havien estat signant discos al costat. «Va, digue’ls on has anat de vacances», animava un pare a la seva nena. «A Mallorca», xiuxiuejava la jove fan al bateria Pere Manel Debon. «I quina cançó escoltaves?» «Islas Baleares». Primer contacte, en conversa o a l’escenari, per nens i nenes de 3 a 12 anys, pels quals estaven pensats uns concerts –fins a dotze en un dia– de grups no específicament infantils.
Com per exemple el pianista de blues i boogie-woogie de Sabadell Lluís Coloma, que ahir destacava des d’Alemanya que aquest festival novedós ha estat «una experiència enriquidora i molt estimulant per mi com a músic, ja que el públic infantil és el més exigent que hi ha i captar la seva atenció no és gens fàcil».
El també sabadellenc Daniel Landry hi va anar amb la seva banda de rumba, aquesta sí que orientada al públic familiar: Landry el Rumbero. «El festival és una gran idea i ha estat molt ben produït. I és  un plaer compartir-lo amb tots aquests grans grups que no fan música expressament per nens», comentava ahir.
Landry compta amb músics de La Troba Kung Fu, Ai, Ai, Ai o Sabor de Gràcia per una música, la rumba, «d’aquí, catalana, pensada única i exclusivament pel ball, i per això els nens de seguida hi connecten».
El sabadellenc Pol Cruells hi tocava amb Els Amics de les Arts i Helena Casas amb 2 Princeses Barbudes. A fora, parades, zona de pícnic i jocs infantils. El director del certamen, Albert Puig, no es cansava de repetir als nombrosos mitjans de comunicació que la resposta havia estat «super positiva» i que «primer va costar explicar la filosofia però al final s’ha entès molt bé. Tenim el públic que volíem».

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top