Arxiu

Gent Gran

L’1 d’octubre va ser el Dia Internacional de la Gent Gran. L’ONU va escollir aquest dia per recordar que les persones d’edat avançada també tenen dret a una vida independent, digna i participativa, i a rebre atenció i a poder-se realitzar com a persones. Cal reconèixer la seva vàlua i aportació social, i denunciar les discriminacions i el menysteniment que sovint pateixen pel simple fet de complir anys i que, a vegades, acaba en abús i maltractament. Malauradament, l’any 2012 aquesta commemoració s’ha vist enfosquida per les retallades.
Els valors d’una societat es reflecteixen en com tracta a la ciutadania més vulnerable. La facilitat amb què s’han retallat aquest curs la qualitat i l’accés a l’educació, les beques i ajuts a les famílies més desafavorides, per posar uns exemples, és preocupant. Preocupa perquè ningú hem mogut un dit malgrat estan robant al nostre jovent la igualtat d’oportunitats, l’única garantia d’una societat justa i pròspera.
I amb la mateixa indiferència hem permès i tolerat la imposició de mesures que afecten el benestar, salut i dignitat de la nostra gent gran. Hem permès que es perllonguin les llistes d’espera dels hospitals i la retallada en serveis a la dependència. Hem permès l’euro per recepta, mentre ja s’està plantejant el copagament d’ambulàncies. Ho continuarem permetent?
Ens diuen que no hi ha més remei, que no hi ha diners, i ho acceptem amb resignació. Però no exigim que es recuperin impostos com el de successions, que va desaparèixer fa poc només perquè era una promesa electoral del Sr. Mas (si també complís la resta de promeses, estaríem molt millor). Però no exigim que es retallin en ambaixades catalanes, ni en altres coses que es podrien considerar més supèrflues que el benestar i salut de la nostra gent gran.
Potser no tenim diners, però els pocs que hi ha s’han de gastar amb seny i posant el més important per davant. I si la nostra gent gran –que tant ha treballat tant per nosaltres- i la nostra gent jove -la protagonista del nostre futur col.lectiu- no estan per davant de tot, la nostra societat no serà pròspera, sinó fragmentada i injusta.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top