Arxiu

Gent porca

Sempre s’ha dit amb impertinent insistència  que els gossos “embruten”, que hi ha amos mancats de civisme perquè consenten que els seus cans facin pipí allà on els hi sembla, que no recullen les caques, que van deslligats i que campen lliurement per places o aceres, etc… Per sort, cada vegada en són menys els individus o indivídues que consenten aquest fet.
En canvi, penso que és d’autèntica vergonya veure l’estat en què es troben la majoria de places i placetes de la nostra ciutat, els parcs i qualsevol indret del carrer, sigui un portal, sigui a on sigui. L’endemà d’un dia festiu, d’un dissabte qualsevol, d’un diumenge: llaunes, ampolles (sovint fetes a miques i amb el conseqüent risc que suposa per la canalla i també per les mascotes), entrepà sencer i amb el seu paper d’alumini, restes de pizza, papers, envasos, etc… Una majoria d’aquests casos es solen donar entre la gent jove que espera l’hora d’entrar al cole, d’altres que es fan la festa en una zona adient, com una plaça, amb bancs o herba per seure i passar l’estona amb la colla, com també ho és el Parc Catalunya doncs, la gent que hi solem anar amb els nostres gossos ens trobem amb tota mena de deixalla i brutícia. En canvi, els que hi anem i complint amb el pacte que vam fer amb l’Ajuntament, recollim rigorosament les caques dels gossos i avisem aquells que no ho fan i perquè ho tinguin en compte. Molts et contesten de manera poc correcta i en fan cas omís tot justificant que “van al parc perquè allí no cal collir els excrements”. I sí que cal.  El que deixa la porqueria a qualsevol lloc confiant que “ja la traurà  aquell o aquella que cobra per fer-ho”, demostra una falta de civisme i de consideració. Si volem una ciutat neta i admirable, tots hi hem de posar de la nostra part i no, justament, rebentant papereres i llençant per terra tota la merda que generen, vomitant als portals i deixant mostres d’incivisme. Evidentment que comptem amb massa condescendència i paciència per part de la Casa Gran i dels ciutadans. Si hi hagués més vigilància en llocs concrets i si s’apliquessin sancions,  potser la cosa aniria canviant. Però no va per aquest indret l’assumpte i representa que s’hauria de confiar amb el bon criteri de tota persona, gran o jove, i apostar amb el sentit de responsabilitat que, sens dubte, s’ha d’usar sense imposicions sinó per consciència i civisme d’hom mateix. Avui mateix anant pel carrer de Jovellanos un home jove ha llançat una fastigosa escupinada. He sentit vergonya aliena . M’ha indignat veure que les persones, molt més que els gossos, generen hàbits propis de gent autènticament “porca”. No hi ha educació ni sentit de civisme. Només hi ha llibertat gratuïta per criticar i mirar amb mals ulls aquells que anem amb el nostre gos/sa pel carrer i sempre disposats a recollir les defecacions. Els gossos tenen prohibit entrar a molts llocs mentre que a aquests mateixos llocs hi tenen entrada gent que va bruta i fa pudor. El que realment caldria fer és educar  i/o reprimir aquestes conductes incíviques de gent que passa per “normal” i “correcta” i, en canvi,  no són més que “gent porca”.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top