Arxiu

No cal espanyolitzar-nos

Ens volen “españolizar”, però no cal. Els catalans unes tradicions molt maques, però les anem deixant de banda i copiem les d’altres països una mica de forma barruera. Tenim la castanyada típica, familiar i entranyable, i ara resulta que ens estem americanitzant i importem el halloween. La gent jove ja gairebé no parla de castanyada.
En un bar de la Rambla els cambrers feien pena, només calia escoltar els comentaris de la gent assenyada: un mal maquillat i amb un ganivet travessant el cap, l’altra de monja “halloweenera”, un altre encara no se sap de què anava, una mica esperpèntics tots.
Ara aquí, a Sabadell,  es fa la “Octoberfest”, copiada d’Alemanya. ¿No seria més adient fer la festa de la cervesa catalana puix que hi ha un piló de marques autòctones, algunes poc conegudes, i seria el moment que es coneguessin i d’afegit promocionar el nostre mercat? O fer la festa del vi de denominació d’origen ‘països catalans’ i els pica-pica de cuina catalana?
En fi, no cal que ens espanyolitzin, simplement som tan bonifacis que ens deixem americanitzar, fins i tot germanitzar-nos. És una pena, però de mica en mica anem perdent la nostra identitat per una banda quan, per l’altra, volem ser independents. Hi ha coses que no em quadren.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top