Arxiu

L’òpera frega el ple a La Faràndula

Saioa Hernández és la temperamental Floria Tosca (foto: E. Barnola)

Gran inici, tant artístic com de públic, de la temporada de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell amb una Tosca de tall clàssic que condensa de forma rodona tot el dramatisme i la força musical del cèlebre títol de Puccini.
En l’última de les tres funcions a La Faràndula, diumenge, algun jove espectador arribat a darrera hora es va quedar sense l’entrada que buscava a l’amfiteatre. A platea en quedava alguna però molt poques.
Al final, l’ovació per la Floria Tosca de la soprano madrilenya Saioa Hernández va ser unànime i la més eixordadora. Un premi merescut que, més enllà d’una Vissi d’arte a gran alçada –l’ària del dramàtic segon acte–, agraeix l’emocionant interpretació d’una de les heroïnes més viscerals i admirades de la història de l’òpera, poster perquè sobreviu perfectament al temps: una cantant de costums lliberals però altruista i íntegre, entregada a l’amor, que mata per no caure en l’assetjament sexual i el xantatge del malvat Scarpia.
Els aplaudiments, ampliats a la resta d’intèrprets i a l’elegant i eficaç proposta del tàndem Ortiz-Galobart, acompanyaran aquesta Tosca per Sant Cugat (dia 9), Viladecans (11) i Manresa (14) dins un cicle Òpera a Catalunya que feliçment compleix 25 anys.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top