Arxiu

Medalles al mèrit musical i cultural per a Feliu Formosa i Francesc Olivella

FELIU FORMOSA

El poeta, traductor, assagista i home de teatre Feliu Fomosa i el mestre Francesc Olivella, director de la Coral Estrella Daurada durant 20 anys, rebran, respectivament, les Medalles de la Ciutat al Mèrit Cultural i Musical.

L’inici de la instrucció de l’expedient per aquestes concessions a Feliu Formosa i Torres (Sabadell, 1934) i Francesc Olivella i Company (Sabadell, 1927) es va acordar dimarts passat al ple de novembre a l’Ajuntament.
Formosa ja té, entre d’altres distincions, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, el Premio Nacional de Traducción i el premi d’honor de l’Institut del Teatre, a més de diversos premis per la seva extensa obra poètica.
Gran home de teatre i traductor, sovint de textos de dramaturgs, Formosa destaca sobretot pels seus treballs sobre germanística. Com a director teatral, destaquen el muntatge L’encens i la carn (1965), sobre textos dels segles XV i XVI i Cel·la 44 (1970) sobre l’escriptor expressionista Ernst Toller. Ha traduït poesia de François Villon i Georg Trakl, narrativa de Klaus Mann i Thomas Mann i teatre de Bertold Brecht, Peter Weiss, Anton Txèkhov, Henrik Ibsen o August Strindberg, que en total superen els seixanta títols.
Va iniciar la seva obra poètica el 1973 i té en el seu haver el premi Carles Riba, el de la crítica de Serra d’Or i la Lletra d’Or i el Ciutat de Barcelona. Des del 2002 ha recollit la seva obra en diversos volums.
Olivella, nissaga de músics
Francesc Olivella, fill de Josep Olivella Astals i d’una nissaga de músics, va ingressar el 1945 a l’Orféo de Sabadell i va formar el grup Canigó el 1948 amb tres companys cantaires. Aquell any també va agafar la batuta de la Coral Talia, i va seguir-ne al front 27 anys.
Va cantar a la Coral Sant Lluc, a Belles Arts, i va assumir la direcció artística de la Societat Coral Estrella Daurada, cor d’homes al qual s’ha dedicat amb nombrosos actes i concerts (com la 1a Trobada Internacional de Cors d’Homes al Palau de la Música) fins que la seva salut li ha permès. També va dirigir l’Orfeó de Sabadell, que li va otorgar la Insígnia d’Or.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top