Arxiu

Sabadell, capital dels aplecs sardanistes

Foto: Lluís Franco

A més de les ballades i els Aplecs de la sardana, cada any una ciutat diferent acull la Trobada d’aplecs sardanistes de les comarques de Barcelona. Diumenge passat, Sabadell es va encarregar de la 17a, amb una gran participació.

Així la nostra ciutat es va convertir en la capital de la sardana, si més no de la nostra demarcació, hostatjant la 17a Trobada d’aplecs Sardanistes de les comarques de Barcelona. Ho va organitzar, amb molt encert i satisfacció dels nombrosos participants, l’AF Sabadell Sardanista.
Al llarg de tot el dia es van portar a terme activitats per als sardanistes que havien vingut de molt pobles de Barcelona. Al matí es va donar la benvinguda a la plaça del Gas, incloent una visita guiada al Teatre Principal i la celebració de l’assemblea de la comissió d’aplecs al Museu de Gas. S’hi van discutir els problemes propis de l’organització d’aplecs sardanistes. Una visita guiada molt interessant al citat Museu ho va arrodonir.
Ballada amb la Jovenívola
Al migdia, la cobla Jovenívola va oferir una ballada, seguida per la recepció al Saló de Plens de l’Ajuntament, on es va escenificar el traspàs de l’estendard de la comissió d’aplecs a la propera ciutat organitzadora, Vilassar de Dalt, en presència dels alcaldes d’ambdues poblacions.
Aquest estendard ha estat al Saló de Plens des de l’any passat, en què Santa Perpètua el va cedir. Darrera aquest estendard hi ha una vuitantena  d’entitats sardanistes de les comarques de Barcelona i moltes persones que treballen per la Dansa Nacional de Catalunya, la sardana.
A continuació la comitiva es va desplaçar al restaurant de l’Hotel Urpí pel dinar de germanor, amb el lliurament de distincions als aplecs que han celebrat la 25a edició: Barcelona-Sants, Martorell i Montgat, així com l’Aplec de Sabadell, que aquest any ha celebrat la 50 edició. També es van repartir recordatoris a les entitats participants. Va cloure la Trobada el concert ofert per la cobla Jovenívola de Sabadell, dirigida pel mestre Joan Lluís Moraleda amb sardanes i música per a cobla.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top