Arxiu

Votar què?

En la política, la forma legal d’emmarcar les lleis que han de regir en un Estat és la Constitució, un entrellat de disposicions que, en un moment donat, van legislar uns governants, d’on deriven tots uns drets i prohibicions, que són lleis ineludibles.
En una societat democràtica els ciutadans tenen més amplitud per desenvolupar-se lliurement en el seu caminar de cada dia. Però qualsevol manera de governar pot esdevenir dictatorial en el supòsit que els seus dirigents, en un moment determinat, es decantin a extremar i fer prevaler un programa de lleis d’acord amb els seus interessos particulars.
Els que hem arribat a la tercera edat, o a la quarta (!) hem viscut variades formes de govern: república, dictadura, monarquia democràtica. Prometre idearis polítics per un millor futur em fa recordar aquells contes infantils: en Pere i el llop, l’engany al Getsè dels Pastorets, etc. plens de mentides. També s’escampen difamacions amb mala fe i passen a ser creïbles i, a la inversa, fets que són veritables són rebutjats; són mals costums avui dia molt arrelats, per desgràcia. Els programes que ens presenten són extensos. Què difícil és separar el gra de la palla! Si hem de votar el partit polític que considerem més positiu, ja que tos hi estem globalment involucrats, i també sabem que en el nostre interior ens mou una particular creença quant a religió/consciència, que és el quid de la qüestió i està per sobre de tota classe de política, decidim-nos també a aprofundir i ac-
ceptar el programa prometedor que ens presenta l’evangeli de Jesús. Ell és el camí, la veritat i la vida, que ens dóna més alegria i confiança. Potser altres viaranys també ens poden acostar a la plenitud espiritual, però el camí dret és Ell. No és el poder que salva, sinó Jesús Ressuscitat. La pau de Crist a tots!

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top