Arxiu

Cineclub estrena unes breus ‘performances’ avui amb «Howl»

El poeta nord-americà de la generació ‘beat’ Allen Ginsberg és el protagonista de Howl (2010) el film de Rob Epstein i Jeffrey Friedman que Cineclub Sabadell projecta avui a l’Imperial en el marc d’una nova secció de la programació dediaca a «Cinema Art Total: Literatura».
I res millor que subratllar aquest «art total», és a dir, el diàleg del cinema amb la poesia, el teatre o l’òpera,  que portant això al pati de butaques: l’entitat oferirà un «recital teatralitzat» abans de cada projecció a càrrec de la companyia  teatral «Furtiva». Avui, per exemple, ho faran amb fragments del poema Howl (Udol) d’Allen Ginsberg a la pròpia sala del cinema (20h. i 22.30h.).
Teatre no convencional
Segons el Cineclub, Furtiva és un grup de nova creació que «vol acostar-nos a un teatre contemporani, independent i no convencional, comptant en aquesta estrena amb un text que s’adiu molt a aquests termes, provocador en el seu moment i vàlid encara ara». Per promocionar l’activitat han penjat un vídeo a Youtube (amb el títol «Howl al Cineclub Sabadell.mov»).
Pel què fa al film que es veurà avui, gira al voltant de l’obra més coneguda de Ginsberg, Howl, víctima de la censura per «obscena».
La intenció dels realitzadors és aconseguir que el seu treball el protagonitzi un poema, plantejament que «d’una banda sacrifica fiabilitat biogràfica de l’autor, però d’una altra ens aporta un espectacle visual, barrejant el llenguatge fílmic i el poètic, que dóna credibilitat al seu objectiu», en la línia de la contracultura dels anys 50 a la que pertanyia el poeta.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top