Arxiu

Avis cangurs

Segons les estimacions de la Coordinadora del Gabinet d’Estudis socials de la Fundació de les Caixes d’Estalvis (FUNCAS), més d’un milió d’àvies cuiden regularment els seus néts a Espanya. Aquest és el resultat de l’estudi “Relacions intergeneracionals en les societats actuals”, presentat amb motiu de l’Any europeu de l’envelliment actiu i de la solidaritat intergeneracional. L’estudi assenyala que “més d’un terç de les àvies i més d’una quarta part dels avis cuiden dels seus néts a Espanya, almenys un cop a la setmana”.
També revela l’estudi que els percentatges d’avis que diuen tenir cura dels seus néts són més alts a Suècia, França, Holanda i Dinamarca que al Sud d’Europa. Mentre que, quan es distingeix entre cura regular (un cop a la setmana o més sovint) i cura ocasional (menys d’un cop a la setmana), els percentatges en el cas dels avis espanyols, italians i grecs “gairebé doblen” els registrats en els països escandinaus (aproximadament un 40% enfront del 20%), i superen els observats en països com Àustria, Alemanya i Holanda.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top