Arxiu

No es va complir la profecia

No es va complir aquella profecia dels maies que anunciava la fi dels temps. Va resultar un pronòstic fallit si és que els maies volien realment significar això. Altres afirmen que es referien no a la fi del món, sinó a un canvi de cicle còsmic. Vés a saber. Sigui com sigui, la data fatídica va passar sense pena ni glòria, i el sol, generós com sempre, va continuar i continua il·luminant i donant calor a aquest planeta nostre.
I no sols o els maies eren els que s’entretenien amb aquests terribles auguris: al llarg del temps trobem creences i profecies similars en moltes altres cultures. En l’època de Crist, la gent també creien que la fi estava propera. I en finalitzar el primer mil·lenni, a Europa la gent van patir els terrors de l’any mil. I com que eren fermament creients, tots els mals pensaven que eren deguts als seus pecats. Així, moguts pel pànic a l’imminent apocalipsi, van resoldre retirar-se a les muntanyes i esperar, tot cobrint els seus cossos amb cilicis i castigant les seves carns pecadores amb dejunis suïcides.
Al marge de tantes i tantes creences, a l’escola ens van ensenyar que, segons la ciència, arribarà un dia en què el sol deixarà d’il·luminar-nos. Perquè l’astre rei és un estel, i les estrelles neixen a partir de núvols de gasos (nebuloses). Per tant, les estrelles gasten ‘benzina’ fins que l’esgoten. Diuen que el sol porta ja 4.500 milions d’anys donant-nos llum i calor. Esperem no assistir a aquest final.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top