Arxiu

Una lliçó magistral

El dijous 24 de gener va tenir lloc, a l’Auditori de l’Acadèmia Catòlica, la conferència ”Fèlix Sardà i Salvany: capellà i propagandista modern” a càrrec de Santi Vila, exalcalde de Figueres i actual conseller de la Generalitat de Catalunya.
Va sorprendre com un jove professor d’Història contemporània feia valoració d’una gran personalitat sabadellenca (1841-1916), que va viure en etapes històriques molt problemàtiques i difícils en aspectes polítics, socials,religiosos i econòmics, però que va ser molt coneguda nacionalment i internacional pel seu pensament i amb els seus escrits a la ‘Revista popular’ publicada a Barcelona 1871 a 1916 i divulgada per tot Espanya. El fet religiós va fer constar que havia tingut una gran importància en la vida política i social.
Fèlix Sardà i Salvany va ser promotor dels pelegrinatges valorats com a manifestacions públiques d’un poble, on s’hi unien tots els estaments socials. Va compartir el seu pensament amb Balmes, Torras i Bages, Mn.Cinto Verdaguer, Joan Maragall, Vidal i Barraquer, molts dels quals col.laboraren a la seva ‘Revista popular’. I va fundar l’Acadèmia Catòlica de Sabadell l’any 1870, pionera com a centre social de Joventut Catòlica.
Va morir a la seva casa pairal convertida en Asil de vells l’any 1916.
Amb aquesta conferència vam poder escoltar un polític jove de molta vàlua, que sap descobrir les persones i els fets històrics més importants en els nostres orígens, i que donant-los a conèixer ens poden ajudar a projectar el futur de la societat.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top