Arxiu

Noms pacifistes pels carrers de Castellarnau

En relació a l’escrit (D.S. 22-01-13) referit a que “A Castellarnau no tots són pacifistes”, volem donar a conèixer que des de la Coordinadora Un Altre Món És possible i conjuntament amb més de vint entitats ciutadanes, des de l’any 2005, s’ha proposat nominar un lloc de la ciutat amb el nom de Bertha Von Suttner, preferentment a l’entorn del barri de Castellarnau, per ser on s’han anat nominant espais amb noms de persones relacionades amb la pau. Finalment la Comissió del Nomenclàtor de Sabadell l’any passat 2012 ho va acceptar, tot i que encara no se sap quin carrer o espai agafarà aquest nom.
Tot i que pot semblar un nom estrany, Bertha von Suttner és una novel.lista i pacifista reconeguda. L’any 1889 publicà  la novel·la “Deposeu les armes”, va participar en la Conferència Internacional per la pau de la Haia i també en la creació del Tribunal Permanent d’Arbitratge. L’any 1891 fundà una organització pacifista que edità una revista i en 1905 fou la primera dona premiada amb el Nobel de la Pau, com a reconeixement de la seva tasca en favor del desarmament i la resolució pacífica dels conflictes. Després de la distinció continuà treballant per la pau i per la unitat d’Europa com a prevenció de les guerres.
Els arguments que exposa Bertha von Suttner en les seves obres segueixen sent útils i alliçonadors per la societat actual.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top