Arxiu

El Vapor Llonch també lluita contra el càncer

Estem orgullosos del paper que està fent el Vapor Llonch per lluitar contra la crisi amb cursos de formació ocupacional. Una lluita de David contra Goliat, perquè la crisi és global i profunda, però no per això hem de desistir i cada acció, gran o petita, compta.
Però el Vapor Llonch és molt més. No només està al costat de les empreses, els treballadors i l’emprenedoria, també vol tenir un paper en la vida diària de la ciutadania, per això hem obert a tothom cursos d’hostaleria (des de com cuinar per al dia a dia amb carmanyola, a un curs d’elaboració de pa, entre d’altres) i ara col·laborem amb la delegació a Sabadell de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Còlon. L’objectiu d’aquesta col·laboració és sensibilitzar la població sobre com prevenir aquesta malaltia que afecta un major nombre de persones al nostre país, per davant d’altres tumors com els de mama o els de pulmó, i que és la segona causa de mort vinculada al càncer.
En concret, per commemorar el Dia mundial contra el càncer de còlon, l’Escola d’Hostaleria ha dedicat el seu bufet lliure a l’alimentació saludable. L’alumnat ha preparat un menú de fins a dotze opcions de plats entre primers, segons i postres, que compleixen els requisits d’una dieta preventiva del càncer de còlon, sota la supervisió de l’AECC a Sabadell.
Les conclusions són clares: cal afegir fruita i verdura a la dieta, menjar amb racions adequades riques en varietat i equilibrades des del punt de vista dietètic.
Des de l’AECC s’oferiran sessions formatives per als aprenents a cambrers i cuiners de l’Escola d’Hostaleria. Cal que tranquem la dicotomia entre menjar “bé i de restaurant però amb poca salut” i “malament i plats poc apetitosos però sans”.
L’alimentació és un factor bàsic de la salut i hem de treballar tots, coordinadament i eficientment, per aconseguir una alimentació més sana i equilibrada, que es traduirà, necessàriament, en menys malalties com ara el càncer de còlon.
Cadascú hi ha de fer la seva part: les persones agafant responsabilitats i bons hàbits, i els comerços de restauració oferint alternatives sanes i atractives. El Vapor Llonch ja ha posat el seu gra de sorra per aquest camí d’unir esforços en una mateixa direcció.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top