Arxiu

Compromís amb la gent gran

Sabadell és una ciutat líder en compromís social en el terreny de l’habitatge, com ho exemplifiquen totes les polítiques d’habitatge social que ha portat a terme l’empresa municipal VIMUSA als darrers anys. Però voldria destacar molt especialment un aspecte en concret on s’ha fet una aposta decidida: els tres complexos d’habitatges per a la gent gran que s’han construït a la ciutat.
Es va començar a treballar en aquesta línia política poc després que Manuel Bustos arribés a l’alcaldia de Sabadell, al 1999, i es va materialitzar al 2004, quan es va posar en marxa el Complex Sant Oleguer, amb 101 habitatges. Al 2011 aquesta xarxa de centres es va ampliar amb el Complex Alexandra i fa uns dies es van lliurar les claus als primers veïns del Complex Parc Central, que compta amb 114 pisos.
Uns edificis que no només ofereixen uns pisos adaptats per a la gent gran sinó que, tant important com això, compten amb un espai relacional on els veïns i veïnes tenen l’oportunitat de fer diverses activitats i que també estan oberts al barri. És una manera d’oferir als ocupants dels pisos no només un lloc on viure, sinó tot un seguit d’activitats que els permeten relacionar-se i compartir el temps de lleure. Més enllà de ser uns edificis moderns i totalment adaptats a la gent gran, són també espais plens de vida on les persones poden gaudir d’àmbits de relació. Convido a que qualsevol persona visiti aquests espais i comprovarà que el bon resultat d’aquesta iniciativa salta a la vista.
Com a regidora que fa poques setmanes que tinc la responsabilitat, vull posar de manifest que aquesta va ser una aposta clara de l’alcalde Manuel Bustos i de l’equip de persones que van treballar amb ell, com l’exregidora Maria Ramoneda. Ara veiem aquest projecte com una realitat totalment consolidada, però que al seus inicis va ser molt novedós i controvertit.
També hem compartit la preocupació cap a col·lectius com el de les persones amb malalties mentals. La plasmació d’aquesta sensibilitat és que al Complex Parc Central s’han reservat 5 pisos destinats a l’entitat Salut Mental Saba-
dell, per a persones autònomes amb malaltia estabilitzada. A més, l’entitat tindrà allà un local per ubicar la seva seu i un club social.
Des de la regidoria de Gent Gran portem a terme molts projectes amb la voluntat de fer més fàcil la vida de les persones que tant han treballat durant anys per a la nostra ciutat, però crec que si cal destacar alguna iniciativa per sobre de totes els pisos per a gent gran ocupen aquest espai, pel que han suposat de resposta a una necessitat d’aquest col·lectiu tan important de la ciutat.
Crec que és just que una regidora recent en la responsabilitat de la Gent Gran reconegui l’esforç dels que m’han precedit en aquest càrrec, especialment quan tenim l’honor d’inaugurar un nou centre. També cal agrair a tots els treballadors municipals que han fet possible aquesta iniciativa, que en el seu moment va ser tan innovadora.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top