Arxiu

Les obres de la recollida pneumàtica

En resposta a la secció de “El carrer” del Diari de Sabadell del dia 25 d’abril, només fer-vos unes reflexions sobre una anècdota que entenc s’ha volgut elevar a nivell de notícia.
El sistema de recollida pneumàtica és tecnològicament el més avançat en aquest tipus de servei i un paradigma quant a eficàcia i eficiència en la gestió dels serveis públic municipals.
La instal·lació de la recollida pneumàtica de residus al centre de Sabadell ha costat 9,7 milions d’euros, finançats en un 80% per la UE, amb els quals hem instal·lat gairebé 5000 ml de canonada, 35 búnkers i 140 bústies.
Ens ha permès, a tall d’exemple, assolir uns ràtios excel·lents quant a reciclatge de totes les fraccions: mentre que amb el sistema tradicional el percentatge de fracció resta és del voltant del 70% contra el 30% de recollida selectiva, amb la recollida pneumàtica, i amb només tres mesos de funcionament, estem recollint el 60% de fracció resta i el 40% de recollida selectiva, dades que, amb tota seguretat, milloraran amb el pas del temps i amb la familiarització amb aquesta nova instal·lació.
Els ciutadans i ciutadanes de Sabadell hem pogut gaudir de primera mà de les bondats d’aquest servei, estalviant-nos els sorolls dels camions que deixaran de fer 30.000 km a l’any, així com les emissions de prop de 8 Tn de CO2 que no s’emetran a l’atmosfera, millorant la qualitat de l’aire dels residents i gaudint d’un servei les 24 hores del dia els 365 dies de la setmana, a la vegada que disposarem de més espai a la via pública gràcies als 300 ml de voreres i calçades recuperats.
Una obra tant important com aquesta ha suposat la nova pavimentació de prop de 8.000 m2 de superfícies. Em sembla que qualsevol persona pot entendre com a raonable que en 8.000 m2 de superfície hagi quedat una peça solta de paviment, a la que fa esment la fotografia del diari. De tota manera, voldria informar que, com a totes les obres, existeix un aval i ja s’ha exigit a l’empresa constructora que efectuï tots els treballs de reparació necessaris, evidentment sense cost per l’Ajuntament.
Per tot això, no puc compartir la seva opinió de “Fatal la recollida pneumàtica”, tot i que agraeixo la seva col·laboració en la millora i el manteniment de la ciutat.
Atentament,

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top