Arxiu

El regne de la mentida

A mesura que passa els temps i que vaig acumulant anys, malgrat haver avançat molt les tècniques per calibrar l’opinió de la gent sobre qualsevol aspecte, i no sols el polític, és a dir, en fer estadístiques i sondeigs d’opinió, cada vegada més sospito que hi ha molta manipulació i molta mentida. Abans ens deien que calia separar allò que era informació, amb dades objectives, del que era opinió, amb parers i convicciones subjectius, però ara la barreja és total.
Comprovo contínuament el triomf de Maquiavel, quan deia que el fi fustificava els mitjans emprats per arribar-hi. Es fan massa trampes i les enquestes són interpretades segons qui les paga. El regne de la mentida es va escampant i obliden que sols la veritat és la que ens pot fer lliures, No vull referir-me al món de la política perquè no acabaríem mai, però, per exemple, dir que aquí llegim poc i veure que el dia de Sant Jordi es venen llibres a dojo i que les editorials editen un llibre rere l’altre em sembla una contradicció. I si ens referíssim al nombre de persones que van a una manifestació i després llegir les xifres que donen uns i altres, segons els interessi, és per no creure’s res. Hi ha massa hipocresia i molt poc joc net.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top