Arxiu

Comerç Centre anima la Bosch i Cardellach a millorar el futur Passeig

Comerç Centre dóna un «vot de confiança» a la Fundació Bosch i Cardellach i a l’Ajuntament perquè «revisin i millorin el projecte d’urbanització del Passeig». Només posa una condició: que la discussió no endarrereixi l’inici de les obres, anunciat per novembre, ni tampoc el final, per al qual  encara no hi ha data.

La Fundació Bosch i Cardellach compta amb urbanistes i arquitectes de prestigi i criteri reconeguts. Té especialistes i professionals que a més coneixen molt bé Sabadell i, com a entitat, té una marcada sensibilitat per la ciutat», va observar ahir Jordi Obradors, portaveu de la federació de comerciants Comerç Centre, en ser preguntat per DS sobre la comissió que aquesta fundació i el Departament Municipal d’Urbanisme han format per revisar el projecte del Passeig.
Entre els aspectes que la Fundació considera «discutibles» destaca el de la relació entre el pas de vehicles (restringit a transport públic i serveis) i el de vianants. La idea d’«espai compartit», reiterada per l’Ajuntament, no li sembla prou convincent. També vol introduir millores en la plantació d’arbres i el drenatge del subsòl. I li preocupa,  la solució urbanística del tram inferior del Passeig: «el dels antics Pedregars» en l’expressió del director de l’entitat, l’arquitecte Josep Llobet.

Aspectes a reconsiderar
«Hi ha més a parlar i a decidir, des dels materials dels paviments fins a visions més globals: De manera immediada, la renovació del Centre s’ha d’ampliar a la Via Massagué i la Plaça del Dr. Robert. El que s’ha fet al Passeig Manresa i el que ara es farà al de la Plaça Major determinen aquestes i altres peces crucials en l’entorn», argumenta Josep Llobet. Per a la comissió, demana «reunions setmanals i treball intens».

Comentaris
To Top