Arxiu

Volem el Passeig!

Ara fa exactament un any, escrivia un altre article que, amb el títol “El Passeig que volem”, lamentava que el govern municipal no escoltés les demandes de reflexió sobre el futur del Passeig. Els serveis tècnics havien elaborat un projecte d’obres, que es va exposar al públic en el període més inactiu de l’any, el mes d’agost, i que, simultàniament, ja licitaven les obres, deixant poc espai per fer-hi aportacions.
El 5 d’octubre de 2012 la Junta de Govern Local desestimava totes les al·legacions presentades per diferents persones i col·lectius, entre les quals l’Entesa per Sabadell, i aprovava el projecte d’urbanització de la Fase 1, que comprenia la Plaça de l’Àngel i el Passeig Manresa.
Tanmateix, el govern va rectificar a darrera hora i va convocar a partir de novembre unes sessions amb els representants dels grups municipals on, segons deia el llavors regidor d’Urbanisme, Sr. Joan Manau, es prendrien totes les decisions sobre les modificacions del projecte de la fase 1 i s’abordaria també el disseny de la fase 2.
A l’Entesa ens vam prendre aquest nou espai de debat amb una certa prudència, però hi vam abocar tots els esforços, amb la participació dels dos regidors acompanyats d’assessors en temes d’urbanisme i mobilitat. Reunió rere reunió (i en van ser 10) vam aportar reflexions i propostes, entenent que calia arribar al màxim consens per definir el millor projecte per al Passeig.
El temps, però, va anar demostrant que la nostra prudència estava justificada. El govern i l’equip tècnic va anar rebutjant el gruix de les propostes, acceptant únicament petits canvis que, encara que apunten en la bona direcció, són poc més que maquillatge.
La darrera sessió d’aquesta comissió de treball es va dur a terme al mes de juliol, amb un balanç final ben poc esperançador. De nou, aquest octubre, amb el projecte de la segona fase ja licitat, sense massa marge ja per a retocs, ens assabentem a través de la Fundació Bosch i Cardellach de la convocatòria de noves sessions tècniques amb la participació del govern i la pròpia Fundació. Unes sessions –a les que hem sol·licitat poder participar– que desitgem que aconsegueixin dotar el projecte de major atreviment, en el que es pugui incorporar moltes de les propostes que van sorgir al debat ‘El nou Passeig’ i que nosaltres vam intentar defensar sense gaire fortuna per l’escassa capacitat de rectificació del govern. Els dibuixos, maquetes i fotografies que van il·lustrar aquell debat ens van fer descobrir moltes possibilitats a l’abast per convertir el Centre de Sabadell en un espai de qualitat, atractiu, singular i funcional, lluny de la proposta seriada i mediocre que el govern municipal pretenia executar.
Nosaltres, l’Entesa, volem el Passeig! Volem recuperar aquest espai social, que és més que un carrer, més que una plaça, és el nucli històric de Sabadell i volem que sigui funcional i alhora emblemàtic, que tingui personalitat pròpia i que esdevingui una veritable plaça Major. Un espai que difícilment podrà ser tot això si el govern no admet un procés de treball que s’alimenti de les propostes ciutadanes.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top