Ciutat

El ple municipal insta als tres regidors imputats en el Cas Mercuri a que deixin l’acta gràcies al vot en bloc dels grups de l’oposició

Durant el ple municial del dimarts els cinc grups municipals de l’oposició CiU, PP, Entesa, ICV, EUiA, i el regidor no adscrit han votat en bloc a favor d’una moció en la que insten als regidors imputats en el Cas Mercuri (Manuel Bustos, Paco Bustos, i Joan Manau) a deixar l’acta i a que l’alcalde, Joan Carles Sánchez, procedeixi a cessar el càrrec de confiança Xavier Izquierdo, també imputat, i s’obri expedient informatiu al Cap de la Policia Local, Miquel Duran, igualment imputat en aquest cas. L’acord del ple ha arribat després de prop de dues hores d’intens debat amb intervencions molt dures per part dels diferents grups de l’oposició i una posició ferma del govern amparant-se en que no es s’ha de fer un judici paralel i que cal esperar que es pronunciï la justícia. Al final, fins i tot ha planat novament la possibilitat d’una moció de censura defensada per l’Entesa i per Esquerra Unida. Manuel Bustos no ha assistit al ple ja que segons ha dit l’alcalde està de baixa per malaltia.

La moció ha arribat un any després d’haver-se aprovat una de molt semblant. El llarg debat d’aquest ple l’ha obert el portaveu de CiU, Carles Rossinyol, apelant a la necessitat de «tancar un passat lamentable» i «apostar per la transparència». També li ha dit a l’alcalde que «cal ser valent» per donar «un missatge a la ciutadania que no compartim aquest estil». Esteban Gesa (PP) després de criticar l’incompliment dels acords de fa un any ha dit que la situació actual «perjudica la imatge de l’Ajuntament» i li ha demanat a Sánchez que «faci ús de la seva potestat». Virgínia Domínguez (Entesa) li ha dit a l’alcalde que havent incomplert els acords de fa un any el responsable és ell i l’ha acusat de despotisme. Carme Garcia (ICV) s’ha referit al sumari com «un còctel difícil de digerir», que «cal un compromís per tal que tot això no torni a passar» i que un bon regal de Nadal seria que «ens portessin la dimissió». Marisol Martínez (EUiA) ha dit a l’alcalde que «ha mantingut un govern aparador durant tot aquest any» i l’ha convidat a que s’atreveixi a dir que recolza a Manuel Bustos.

Per la seva part, el portaveu del govern del PSC Ramon Burgués ha recordat als grups de l’oposició que «ni Bustos ni cap funcionari municipal estan implicats en cap cas de corrupció urbanística ni cobrament de comissions» i que «al PSC sempre hem defensat la presunció d’inocència». També ha recordat que «durant mesos hem intentat cercar un acord» i lamenta que «alguns partits tinguin altres objectius». L’alcalde Sánchez ha insistit en el valors de la presumció d’inocència i que no es tracta de fer un judici paralel al ple municipal. També ha afirmat que «nosaltres no acceptarem caps a canvi de governabilitat», que «s’ha de garantir la legítima defensa», i que «l’acord plantejat per l’oposició no és obligat que s’acompleixi».

En les rèpliques i contrarèpliques posteriors l’oposició i govern han mantingut la mateixa posició i en la votació final la moció ha resultat aprovada amb el vot en contra del PSC que està en minoría. 

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top