Arxiu

Sabadell fa una crida a favor dels drets humans amb testimonis que denuncien les injustícies

Acte institucional a la Casa Duran

Vanessa Valiño : «El país està vivint una emergència habitacional»

Ameneh Bahrami: «És millor que un home salvatge es quedi cec com jo»

L’acte institucional per commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans a la Casa Duran ha estat el punt i final a una celebració iniciada al matí a Fira Sabadell amb la presència de centenars d’escolars que van poder expressar el seu somni ja que el lema escollit per aquesta edició ha estat la famosa frase que va pronunciar Martin Luther King el 28 d’agost de 1963. Ho han fet en una gran pancarta i acompanyats pel jove actor sabadellenc Marc Balaguer de la sèrie ‘Polseres vermelles’. A banda de les intervencions dels representants de les diferents taules de la convivència i del parlament introductori del Síndic Muncipal de Greuges de Sabadell, l’acte de la Casa Duran ha tingut dos moments àlgids. Per una banda la intervenció de Vanessa Valiño, directora de l’Observatori DESC (Drets Econòmics, Socials i Culturals) i per l’altre l’emotiu parlament de l’estudiant iraniana Ameneh Bahrami que va ser ruixada amb àcid sulfúric a la cara per un home que es volia casar-se amb ella.

Vanessa Valiño ha fet una encesa crítica de la dramàtica situació provocada pels desnonaments i ha demanat justícia social i que es respectin els drets de les persones a tenir un habitatge digne. En la seva intervenció ha constatat que «el país està vivint una emergència habitacional» i ha sintetitzant les demandes en una moratòria als denonaments econòmics, la dació en pagament, i a reinventar el model inmobiliari i financer.

Per la seva banda, Ameneh Bahrami ha explicat com va ser agredida brutalment per un home que volia casar-se amb ella i, davant la seva negativa, la va ruixar amb àcid sulfúric. La manca d’atenció per part de les persones que l’envoltaven va fer que al final hagi perdut la visió. També s’ha referit al fet que ha estat la primera dona del seu país que ha aconseguit l’aplicació de la llei del talió, tot i que al final ella va dessistir de que li fos aplicat al mateix àcid a la cara de l’home que la va agredir. Ara, però, vuit anys després, en que ha vist com el govern no li donava els diners de la indemnització i deixava en llibertat al seu agressor, està disposada a que s’apliqui la llei  ja que ha dit «el millor és que un hom salvatge quedi cec».

L’alcalde, Joan Carles Sánchez, ha llegit alguns fragments del discurs de Luther King, ha tingut un recordatori per la figura de Nelson Mandela, i ha lloat les actituds de revolta que mantenen les persones integrades a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC).

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top