Arxiu

«Això es queda així?», diu Il·lús Teatre

«Això es queda així?» és una pregunta retòrica que es pot entendre en clau política, econòmica… Amb aquest títol s’estrena aquest diumenge a l’Espai Àgora de Sant Oleguer el nou cabaret musical d’Il·lús Teatre, que creix en funcions.

El fitxatge de la coneguda cantant Txell Sust o el jove guitarrista sabadellenc Oriol Padrós (guanyador del Premi Carles Sabater, a Andorra) són novetats destacades d’aquesta delícia escènica que, en format de cabaret literari –textos de diversos autors i música en directe– es convereix en una cita obligada del Nadal.
L’estrena a l’Espai Àgora del centre cívic de Sant Oleguer, aquest diumenge (22.30h) descobrirà una nova proposta del director Jordi Fité amb fragments de Santiago Rusiñol, Espriu, Martí i Pol, Dani Orviz, Josep Pedrals o José Luís Cuerda, entre altres.
Si en altres ocasions s’establien eixos temàtics o d’autors, aquest cop no succeeix. «Hi ha una barreja bastant contrastada, amb emocions molt diferents. M’ha agradat fer-ho així perquè sigui més intens», assenyalava ahir Jordi Fité.
A la banda sonora, The Police (Every breath you take), Lennon-McCartney (Across the Universe) o Lucio Battisti amb aquell memorable Il mio canto libero dels anys setanta (In un mondo che /non ci vuole più / il mio canto libero sei tu…). Però també hi ha un ‘rap’ incisiu sobre temes actuals (política, problemàtica social, Millet, internet, l’IVA…).
Repartiment
Això es queda així?, que tampoc ha oblidat Shakespeare –vell amic de Fité–, està protagonitzat per excel·lents actors ben coneguts de la casa: Marta Tricuera, Montse Vidal, Carles Prats, Josep Barceló i Pedro Ruiz.
A la banda de música hi ha canvis. Miquel Tejada i Marta Valero no hi són per altres compromisos però la veu de Txell Sust (coneguda pel seu grup de jazz i blues amb August Tharrats i altres projectes, inclòs Alejandro Sanz) i la guitarra del jove sabadellenc Oriol Padrós –que afegeix al repertori un tema seu, La casa per la teulada– donaran una «nova sonoritat» al cabaret amb Jan Fité (contrabaix) i Guillem Barceló (bateria), aprecia Fité.
Premi Carles Sabater per la cançó La previsibilitat –una reflexió musicada sobre l’art de composar en funció de la comercialitat o els gustos propis–, Oriol Padrós també va guanyar els primers premis dels concursos nacionals «Yamaha Guitar Hero IV» i «Concurso de solos de guitarra ISP» i és autor del projecte versionsalacarta.com.
Fins el 4 de gener
El muntatge es veurà en 10 funcions, dues més de l’habitual: 22, 25, 26, 27, 28 i 29 de desembre i 1, 2, 3 i 4 de gener, a les 22.30 hores.
Fidel al seu esperit fundacional, vol ser un espai de reflexió, poesia i humor, recorda Fité, que evoca una expressió de Rusiñol: «Aquí podrem esbravar-nos cridant el que no gosem dir moltes vegades rodejats del gran ramat: que volem ser poetes i que planyem als que no sentin la poesia».
Els interessats millor que reservin (93 7120192). Pel dia de Nadal fa dos mesos que es van exhaurir les entrades.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top