Arxiu

La Fura dels Baus pre-estrena dissabte una «revisió herètica» de la«Història d’un soldat» d’Stravinski

Estruch

Miki Espuma, de La Fura dels Baus, amb el regidor Quim Carné i el comissari Òscar Abril Ascaso, dimecres a L’Estruch (foto: Ll. Franco)

Temptations és una vídeo-instal·lació que, en un format «portàtil, senzill, amb ganes de tocar la fibra al públic», revisa l’òpera de cambra Història d’un soldat d’Igor Stravinski. Ho signa La Fura dels Baus i es pre-estrena aquest dissabte, dia 18, a L’Estruch.
Miki Espuma, de La Fura, advertia ahir que és una «revisió herètica» i que «si Stravisnki s’aixequés de la tomba em voldria tallar el cap. Això espero!».
És només un exemple immediat del que queda per veure a L’Estruch d’aquí al juny, amb una programació que, a més d’una trentena d’espectacles, acollirà exposicions, tallers, laboratoris, cursos, el viver d’emperendoria tecnològica o activitats pedagògiques (www.lestruch.cat). Sense oblidar una dotzena de concerts a l’EstruchBar, on també continuaran les «càpsul·les de circ».
Només un tast. El 23 de gener La cia. Ponten Pie hi porta, «més que un espectacle, una experiència teatral i una aventura sensorial». És Ärtica i es farà en diversos passis per a vint persones… a una caseta de fusta al pati (ara ja hi és). «A dins la temperatura serà de 5 graus, com un congelador», anunciava ahir el director.
Dins de la seva línia de teatre «poc convencional», aquesta proposta estrenada a Tàrrega és «una casa on arriben els abrics vells del món i es pot visualitzar l’últim capítol de la seva vida».
El Teatre d’Insomni porta (8 de febrer) C’est la vie, teatre musical amb els graduats al taller de Carles de la Rosa al Ferran Casablancas. Una obra de creació pròpia sobre «la recerca de la identitat» en el procés des de la llar d’infants a la jubilació.
La nova companyia sabadellenca Estrena Morena (Carles Prats, Marta Tricuera i Josep Barceló) aposta per l’humor assequible sobre el món de la parella de No és tan fàcil, de Paco Mir. Parla de «les mil maneres de deixar una dona», avança Prats amb la promesa que fa «molta, molta gràcia».
A Equilibristes (8 de març però a les 18h enlloc de les 21 h.), la dramaturga sabadellenca Mireia Izard explica una història «nascuda a les xarxes socials, al Twitter», sobre les relacions humanes i l’amistat, precisament. «Ens atrevim a viure la vida que volem?», plantegen tres actors amb vuit personatges.
En dansa, cal destacar les peces de Claire Ducreux (Refugiée Poétique), Emmanuele Soavi (Black bird boy), Janet Novás (Who will save me today?), Emmanuel Grivet (Open Space i Duo 1), la  sabadellenca Meritxell Checa (Protocolo) o el que que es considera un dels artistes més destacats actualment del flamenc, Juan Carlos Lérida. El seu procés d’investigació amb el toque, el cante i el baile desemboca el 5 d’abril amb «Quinto acercamiento al cante», amb dramatúrgia de David Montero i amb el cantaor Niño de Elche.
Hi ha altres companyies, com Los Innato, de Costa Rica.
L’Estruch acull també una col·laboració de LaSala Miguel Hernández (Rudo, de Manolo Alcántara i Xavier Erra, artífexs de l’exitós Plecs), i part de la tercera edició del Festival de Cinema de Terror de Sabadell (també es fa a l’Imperial) i la projecció de curts del MECAL. Antonio Cuadrado, director del primer, convida a «una setmana de por divertit» entre el 17 i el 23 de febrer amb «films que han tingut poca repercussió i activitats complementàries».
Coincidint amb l’adjudicació del centre La Vela (de 30 metre de diàmetre i aforament de 500 persones), s’han programat les companyies Animal Religion (Indomador), Les Sardines en Boîte i l’activitat «Circ en família».
La intensa activitat artística i formativa de NauEstruch, amb els seus «Superdivendres», donaria per molt. En el detallat avançament d’Oscar Abril Ascaso –molt «orgullós» del nivell dels artistes residents–destaca «Sabadell Obert» (amb artistes locals com Anna Llimós o Oriol Arisa), l’exposició que realitzaran el juny al Museu d’Art, el cicle de performances Zona d’Accions Temporals (ZAT) –amb Eli Gras i Jaime Refoyo–, les empreses d’innovació tecnològica a MediaEstruch o els diferents laboratoris i tallers. En un d’ells, «High Tech Low Cost», col·laboraran amb la Simfònica del Vallès (OSV).

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top