Arxiu

Neix «Rec4you», una plataforma de gravació musical ‘on line’

LA CONGA

Guillem Galofré (foto: C. Cascón)

Com un gran estudi de gravació musical ‘on line’ i a la carta. Així es podria considerar Rec4you, una ambiciosa iniciativa dels sabadellencs Guillem Galofré (des d’aquí) i Jordi Guillem (als Estats Units). Posen músics i estudis a l’abast de tothom, ja que la distància no és una barrera.

itjans de consumir i enregistrar música han tingut un efecte dramàtic en molts estudis de gravació. I en els propis músics que eren contractats per sessions.
Un gran revulsiu que pretén donar la volta a la situació pot ser Rec4you, que es presenta com «la primera plataforma internacional de músics, productors i arreglistes professionals integrada per diversos estudis de producció musical que ofereix un servei pioner d’interpretació-gravació, producció i/o arranjaments personalizats totalment ‘online’».
En dóna més detalls, des del seu estudi La Conga Music de Sabadell, Guillem Galofré. Segons ell, Rec4you, que acaba d’activar-se fa 15 dies després de dos anys de treball, vol liderar la producció musical en línia amb «una oferta molt variada i internacional».
Instruments per encàrrec
Així, un pot aconseguir per a la cançó que està gravant una guitarra d’un músic que viu a Miami, per exemple. També pot demanar un baixista, una bateria, una veu, un teclat… o una orquestra simfònica!.
El procés comença amb proporcionar un ‘playback’ de la cançó, més tota la informació necessària o referències per gravar-la. Rec4you busca el músic, un dia i un estudi pactat per la gravació, i després s’envia el resultat al client amb una «marca d’aigua», és a dir, un so que permet escoltar-ho però no utilitzar-ho. Si tot és correcte, es paga el servei.
L’avantatge és que els músics o productors no s’han de desplaçar (poden gravar a un estudi a casa seva o a un estudi a prop) i que els preus són «competitius», defensa Galofré.
Exemples? Entre 80 i 200 euros per una guitarra d’encàrrec a una cançó. Sempre dins de la «qualitat», es pot optar per un músic més o menys anònim però perfectament competent i professional, o anar a buscar alguna figura en concret.
A la plataforma (http://www.rec4you.com) ja s’ofereixen el saxo Ernie Orts, el guitarrista  flamenco Marc Teclas, l’arpista Stephanie Bennet, el teclista Oscar ‘Chambo’ Menchaca, el baixista Spencer Wright o el guitarrista català David Palau, que ha treballat amb Alejandro Sanz, Sergio Dalma, Joan Manuel Serrat o Miguel Bosé.
Aprofitar el talent
Pel sabadellenc Guillem Galofré, és una manera «d’aprofitar molta gent bona, de gran talent, especialitzada en producció, orquestració, mescles, composició…». Professionals que han vist baixar la seva activitat per la crisi.
Rec4you ha de pactar amb artistes i estudis, és clar, i el seu objectiu és ampliar el catàleg en noms i països per fer-ho com més internacional millor. Si per 150 euros pots tenir un tema amb bateria i baix molt ben gravats, la gràcia és que et puguis permetre tenir una guitarra de Paco de Lucía, per exemple, a una cançó del teu disc sense haver d’anar a Miami.
Queda camí per recórrer. Però a més de Houston, Barcelona o Madrid, «ja s’està parlant amb Xanghai i Tòkio» com a sub-seus, informa Galofré. «Hi ha molta gent interessada», afegeix.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top