Arxiu

Bernat Vivancos deixarà la direcció musical de l’Escolania de Montserrat

VivancosJa estava previst amb molt de temps però no es va fer públic fins ahir: el músic de Sabadell Bernat Vivancos deixarà a finals d’aquest curs la direcció musical de l’Escolania de Montserrat en mans de l’actual  segon director, Llorenç Castelló. La raó principal és que vol «tenir més temps per a la composició».
Així es garanteix la continuïtat del projecte amb «un coneixedor sòlid de la realitat actual de l’Escolania», opina Vivancos, el qual ja va comunicar fa quatre anys a la institució que la deixaria cap a aquesta data  i s’ha preparat el relleu amb temps.
Sortides a Rússia i EUA
Bernat Vivancos haurà dirigit el cor de l’Escolania durant set anys i el seu balanç és positiu. «Era un risc, és una feina de molta responsabilitat –explicava ahir mateix a D.S. en conversa telefònica–. Però el balanç és positiu per mi i per l’Escolania».
D’aquesta etapa destaca que el Cor ha anat a cantar tres vegades a Rússia i que el març ho farà als Estats Units, a Nova York i Washington, «dues fites importants». D’alguna manera, «hem obert fronteres», apunta Vivancos, que destaca també el fet que el Cor canti dues vegades cada dia a la Basílica de Montserrat.
D’altra banda, sota la direccció de Bernat Vivancos l’Escolania ha editat dos discos, ambdós de compositors sabadellencs: Narcís Casanovas i el P. Àngel Rodamilans. N’hi haurà un tercer a finals d’any, ja que a la tardor es va gravar un disc de peces del propi Vivancos cantant per l’Escolania. «Set anys, tres discos de sabadellencs», destaca amb orgull.
Paral·lelament, en la seva carrera com a compositor destaca una joia discogràfica elogiada per la crítica especiaitzada. És Blanc, editat pel segell Neu Records, i enregistrat amb el prestigiós Latvian Radio Choir (Letònia) i amb la millor tecnologia.
Format a París i Oslo, a més de Barcelona, Vivancos podrà seguir explorant aquesta línia d’excel·lència.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top