Arxiu

La companyia Ponten Pie tanca el públic a 6 graus a «Ârtica»

33.1 a 3col«Serà una experiència freda», augurava amb ironia el director, Sergi Ots, sobre Ârtica, que arriba aquest dijous a L’Estruch i s’ofereix en passis reduïts a una cabana de fusta. La companyia Ponten Pie segueix amb propostes poc convencionals. Històries emotives a baixa temperatura.

Estrenat a la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega –on s’havien donat a conèixer amb Copacabana, una experiència culinària i singular– Ârtica segueix la línia dels formats més trencadors tancant el públic, en grups de fins a 20 persones, a una petita casa de fusta.
A una temperatura semblant a una nevera, –fet que ha suposat «un repte tècnic» per a la companyia Ponten Pie, la casa ve a ser «un contenidor on arriben tots els abrics vells del món i es pot visualitzar l’últim capítol de la vida d’aquests abrics», avançava dies enrere Sergi Ots en la presentació del programa a L’Estruch.
La cabana està instal·lada al pati de l’equipament municipal del carrer Sant Isidre. A partir de la confecció d’un nou abric, emergeixen records emocionants.
A punt de començar una gira per set països, Ârtica es podrà veure en  quatre passis (18h, 19.15h, 20.30h i 21.45h; 5 euros). Els seus intèrprets (Natàlia Méndez, Emilie De Lemos i Sergi Ots) busquen una particular «veritat dramàtica» amb la combinació de diverses disciplines, creant petits móns que impliquen l’espectador.

Assaig obert i taller de «pongos»
Altres activitats de L’Estruch van de l’assaig obert d’Hipòstila, de Meritxell Casas (aquest dijous, 13h), a un curiós taller de «Pongos Bending», que impartirà Eli Gras entre el 27 al 30 de gener, de 7 a 9 del vespre. Per a aquest «luthierisme de subsistència», Gras convida a portar un objecte inservible per convertir-lo en instrument musical. És la unió dels populars «pongos» (regals indesitjats que no saps on guardar) i «Circuit Bending» (alterar instruments electrònics canviant el seu so. Les inscripcions (30 euros) es poden fer fins el 25 de gener. Les places són limitades. Si el participant, a més, se sent capaç, podrà fer una breu intervenció improvisant el seu instrument amb Eli Gras al concert que oferirà a L’Estruch el 31 de gener.
D’altra banda, aquest divendres Laboratori Social Metropolità i Cultura imparteixen (de 17 a 20h) un taller gratuït centrat en la revista Eclèctica d’estudis culturals, la cartonera Pensaré i l’entorn social que han generat.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top