Arxiu

Els dimecres de cine a 4 euros fan pujar el públic un espectacular 13,35 per cent

25.1 a 3colEn les tres primeres setmanes que els cinemes de Sabadell (Imperial i Eix Macià) han posat les entrades de dimecres a 4 euros ha pujat el públic un 13,35 per cent. La recaptació només puja un 1,22 per cent però «estem satisfets», diu Enric Gratacós.

El conseller delegat de les societats que gestionen els multicinemes Eix Macià i Imperial, Enric Gratacós, vaticina que aquest any 2014 serà «clau» per al sector. Després d’un any passat de pèrdues d’espectadors a tot arreu (21,11 per cent menys a Sabadell), i amb la imminent digitalització de sales, és per això que una recent dada «favorable» ha donat una satisfacció al cine local.
Fa tres dimecres que aquest dia de la setmana s’ha implantat l’entrada única a 4 euros, una iniciativa pròpia que sintonitza amb altres que han empès les cadenes Cinesa i Yelmo després l’espectacular èxit de públic de la Festa del Cinema.
A més, els cinemes de Sabadell ja van posar les entrades dels dimarts a 4 euros, baixant encara més el descompte habitual del Dia de l’Espectador. Les primeres dades indiquen que en les primeres tres setmanes (aquest dimecres serà la quarta) han anat 3.294 persones més al cinema, el que representa un 13,35 per cent.
Que això només es tradueixi en un 1,22 per cent més de recaptació és un avís del perill de generalitzar la baixada de preus, però en tot cas deixa «molt satisfet» Enric Gratacós, tot i que l’empresari matisa que «és molt d’hora» encara per aventurar què passarà. En tot cas, ell ja «signaria» aquesta tendència per tot l’any perquè «vol dir que, no només parem el descens, sinó que pugem una mica». Afegeix, però que baixar els preus tots els dies és inviable. «Les entrades a 4 euros no són rentables, no es pot fer».
L’octubre, la Festa del Cine, amb entrades a 2’90 euros, va tenir un èxit extraordinari. «Es van vendre 12.600 entrades en tres dies a Sabadell, vam estar desbordats» –recorda Gratacós–. L’últim dia es van vendre 3.200 entrades a l’Eix Macià i va ser el millor dia de la història d’aquest multisales». I afegeix: «Es va demostrar que hi havia una demanda de cine, que això no està acabat, i volem satisfer aquesta demanda».
El mercat espanyol està dominat, en primer lloc, per Cinesa (527 pantalles i 45 cinemes, amb una quota del 25,35 per cent), seguit de Yelmo (442 pantalles, 14,9 per cent) i ACEC (250 pantalles,  694 per cent). Els dos multisales de Sabadell, que sumen 20 pantalles, pertanyen a l’ACEC, implantada des de fa 30 anys a ciutats d’entre 50 mil i 200 mil habitants.
Digitalització
Un dels reptes que s’ha de culminar «en pocs mesos» és la digitalització de totes les sales, amb el cost que representa. Però no hi ha altra opció davant l’«apagada analògica», ja només es distribuiran films en digital. Ara hi ha 4 sales digitals, dues a cada multisales de Sabadell. Alguns títols ja només arriben en digital, i això condiciona.
Després de la mort de Ramon Cortadellas, el nou cap visible dels cines, Enric Gratacós, creu que «de moment, hem agafat el toro per les banyes». S’estudien diverses promocions en forma de ‘pack’, per exemple, i l’etern compte pendent de la vesió original. «Amb el digital serà més fàcil, estem estudiant dedicar-hi un dia totes o algunes sales», avança.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top