Arxiu

Robada pel metall la valuosa escultura de la Plaça Vila Arrufat

Com a obra d’art, la taxació no baixaria dels 50.000 euros. «I això que ara hi ha poc moviment en el mercat de l’art català», en diu el sabadellenc Josep Casamartina, historiador de l’art. L’escultura de la Plaça Vila Arrufat va ser modelada i fosa en la dècada dels 1930 pel noucentista Enric Casanovas. Però si s’ha venut a preu de bronze, se’n deuen haver pagat uns 250 euros, fàcils de cobrar però. La peça no pesava gaire més de vuitanta kilos. Entre dues persones es podia carregar perfectament. I tan sols quatre cargols la collaven a la peanya, baixa, practicable i per tant vandalitzable. Segons l’Ajuntament, va desaparèixer entre el 7 i el 9 de gener passat. Però a data d’ahir, els Mossos d’Esquadra encara no tenien constància del robatori.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top