Arxiu

Des de Sabadell, la cultura tèxtil impulsa la indústria

Barcelona Exposició Pret a Porter al Palau Robert foto de nuria puentesMés de 370.000 visitants han admirat l’exposició Barcelona prêt-à-porter, 1958-2008. Mig segle d’indústria i moda, produïda des de Sabadell per la Col·lecció Tèxtil Antoni de Montpalau. Dimarts es clausura al Palau Robert del Passeig de Gràcia, a Barcelona. El fet coincideix amb una sensible revifada del tèxtil a Catalunya. Tot i l’atonia del consum intern, els mercats internacionals cada cop són més receptius a la creativitat dels dissenyadors i les empreses catalanes. Els efectes es comencen a notar als estudis de disseny i despatxos de Barcelona. O a enclaus com Igualada, on el subsector de la pell torna a viure un bon moment i el del punt supera les incerteses viscudes. També al Maresme. I en aquest contexte optimista, el tèxtil català vindica, celebra i aprofita la important cultura que atresora, de la qual seguiran quedant lluny els productors emergents catapultats pels baixos costos i la globalització econòmica. Des de fa més d’un segle, Catalunya destaca entre els grans centres mundials de la moda. I, de sempre, com un gran referent de qualitat.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top