Opinió

Balanç d’una gestió (2008-2014)

Ara fa sis anys que vaig assumir la responsabilitat de presidir una nova junta i dirigir el Centre Parroquial Sant Vicenç per un primer mandat de tres anys. El 2011, l’assemblea de socis va renovar aquest primer mandat per tres anys més. Sis anys és un temps més que suficient per desenvolupar una gestió de govern en qualsevol empresa, entitat o institució.

L’actuació de la junta que he encapçalat fins ara es va enfocar des del primer dia a assegurar l’activitat teatral, fer possible la participació de tots els col·lectius de l’entitat en la gestió, administrar eficaçment els recursos disponibles, avançar en la posada al dia del Teatre i mirar d’incrementar la vitalitat social de l’entitat.

Personalment, considero que aquesta junta ha estat la junta de la transició del Teatre i el Centre Sant Vicenç en el seu pas del segle XX al segle XXI. En el seu pas d’una entitat que no tenia assegurada la seva viabilitat a una altra que no ha de patir per aquesta viabilitat.

Essencialment, aquesta transició es pot resumir en tres grans actuacions: posada al dia de l’entitat, increment de l’activitat i més projecció externa.

Posada al dia de l’entitat.- En la posada al dia de l’entitat, per exemple, hem conclòs el procés de reforma i actualització de les instal·lacions que van iniciar les juntes anteriors a la nostra, especialment les que van encapçalar Ramon Reñé i Toni Ten. Hem encarat la gran reforma de l’escenari i la renovació de la instal·lació elèctrica, i hem pogut aconseguir així la Llicència d’activitats que no teníem. Hem posat al dia els Estatuts del Centre Parroquial i la Normativa del Taller de Teatre, hem actualitzat les quotes, tant les dels socis com les del Taller de Teatre, hem posat en marxa un curs de formació de monitors que no existia i hem condicionat diversos espais, com ara la sala de Maquillatge i la Secretaria.

Increment de l’activitat.- Pel que fa a l’increment de l’activitat, hem aconseguit que el teatre compti amb una mitjana de set muntatges per temporada, avui dia majoritàriament de producció pròpia, i que el Centre no només ofereixi teatre sinó també altres activitats culturals i socials ben diverses, en els quals podem incloure les actuacions musicals i teatrals pròpies i de grups externs, però també les recaptes d’aliments o les activitats que organitzem des de l’APM.

Projecció externa.- Quant a la projecció externa, avui el Teatre i el Centre Sant Vicenç són més coneguts que fa sis anys. L’activitat teatral, l’entrada activa a les xarxes socials i l’obertura a l’exterior ho han fet possible.

Muntatges com ‘Peter Pan’, ‘Els 3 Porquets’, ‘Aladí’, ‘Més que un record’ o ‘Molt soroll per no res’, per exemple, ens han donat una gran visibilitat a la ciutat i a fora. L’experiència barcelonina del Teatre Victòria ha estat un factor determinant en aquest increment de la nostra visibilitat.

El lipdub i les nadales que corren pel YouTube, així com l’ interès creixent pel Taller de Teatre i l’obertura del nostre teatre a altres grups teatrals i a espectacles forans també hi han contribuït molt.

Com també ha estat decisiva en aquest increment de la projecció exterior la nostra voluntat de buscar sinèrgies a fora, col·laborant, per exemple, amb la Fundació Folch i Torres o impulsant la creació de Sabadell Teatre Associació.

En qualsevol cas, aquesta transició, a més a més, s’ha fet en un moment de relleu al capdavant de la Parròquia, i en un context general especialment complex, per la crisi econòmica de dimensió i característiques històriques que hem viscut i encara vivim.

És per tot plegat que els que hem format part de la junta en aquests últims sis anys ens podem sentir legítimament orgullosos.

No teníem cap altra ambició que tot funcionés de la millor manera possible, en benefici de la comunitat que formem, i em sembla que ho hem aconseguit.

Ens sentim molt ben recompensats veient amb satisfacció tot el que s’ha fet i havent contribuït a donar continuïtat a la història de l’entitat, i fent possible també que el Centre continuï avançant.

Hem estat només una baula més en la llarga cadena de persones que voluntàriament i amb convicció i il·lusió fa dècades que anem promovent l’activitat teatral a la Creu Alta i anem fent funcionar aquesta excepcional escola de vida en valors humans i cristians que avui més que mai és el nostre Centre Parroquial.

“Ens sentim molt ben recompensats veient amb satisfacció tot el que s’ha fet i havent contribuït a donar continuïtat a la història de l’entitat”

Comentaris
To Top