Opinió

Reflexions sobre el Passeig

Durant el passat cap de setmana van tenir lloc un seguit d’activitats lúdiques, coincidint amb la reobertura del passeig de la Plaça Major. Vaig ser present en moltes d’aquestes activitats i vaig tenir l’oportunitat de sentir opinions diverses, tant de comerciants i veïns i veïnes que estaven satisfets que s’hagués acabat aquesta part de les obres, com també de persones que no comparteixen el resultat de la feina.

Fa més de 20 anys que tenim un Passeig empantanegat per obres diverses i entenc que per a alguns el Passeig, tal com està ara, no reuneixi les característiques que esperaven per a aquest espai emblemàtic. Algunes d’aquestes reflexions les puc compartir totalment i per això estic totalment obert a introduir els canvis que sigui possible. Però cal tenir en compte que un dels principals motius per reobrir el Passeig tal com està ara i no fer-ho el proper any –un cop acabades totes les obres– ha estat la demanda dels comerciants de la zona de poder comptar amb aquest espai abans de començar la campanya de Nadal. No ha estat fàcil, però hem complert el nostre compromís.

Per donar resposta a aquesta sol·licitud dels comerciants s’ha reobert el Passeig quan encara queda pendent enllestir les obres que no podem acabar fins que la Generalitat de Catalunya i els FGC finalitzin els treballs de l’estació dels Metro al subsòl del Passeig i les obres del pàrquing.

Crec que un bon governant no només ha de gestionar els afers públics, sinó que també ha de tenir la capacitat d’escoltar les opinions de tothom. I això és el que hem fet i el que continuarem fent. Perquè, per a qui desconegui com hem arribat fins aquí, voldria recordar que el 2009 l’Ajuntament va impulsar un debat ciutadà sota el nom de “Construïm el Passeig”, que va permetre recollir opinions de com havia de ser aquest espai de la ciutat. Al juliol del 2012 es va aprovar el projecte de la Fase 1, és a dir, les obres del passeig de Manresa, el carrer de la Palanca i la plaça de l’Àngel. I a l’agost del 2013 es va aprovar el projecte de la Fase 2, que són les obres que ara s’han acabat.

Des que al març de 2013 vaig assumir la responsabilitat de regidor d’Urbanisme i fins que vaig assumir altres responsabilitats vaig mantenir múltiples contactes i reunions amb la Fundació Bosch i Cardellach, amb l’Oficina de Dinamització del Centre i amb els grups municipals per introduir millores. El resultat de tot aquest procés de debat és que a l’abril del 2014 es va modificar el projecte municipal original, incorporant els canvis que ens havien fet arribar.

Crec que queda palès que el Passeig que tenim ara és el resultat de tots aquests processos. I queda pendent acabar-lo quan les obres de la Generalitat i dels FGC permetin col·locar elements artístics tan emblemàtics com la pèrgola d’Alfons Borrell i l’element d’aigua, que donaran singularitat al nou espai. Mentrestant, escoltarem totes les opinions que ens traslladin comerciants i ciutadans per millorar l’espai, si és la voluntat del veïnat.

Escoltarem a tothom que vulgui fer aportacions i farem tot el possible per introduir-les. Però cal diferenciar entre aquestes reflexions de bona fe, de persones que volen el millor per a la ciutat, i les opinions mogudes per l’interès partidista d’alguns que intenten fer del Passeig un element més de desgast del Govern municipal. En aquesta picabaralla no ens trobaran.

I mentre continuem les obres, he demanat a tots els regidors del Govern municipal que facin propostes perquè el Passeig tingui com més activitats millor, que el converteixin en un espai ple de vida. Fins ara no teníem un espai diàfan que pogués acollir determinades activitats i, ara que comptem amb el Passeig, tenim l’oportunitat de convertir-lo en el cor de les activitats de la ciutat. Aprofitem-ho, fem-lo nostre dia a dia!

“Queda pendent acabar-lo quan les obres de la Generalitat i dels FGC permetin col·locar elements artístics com la pèrgola d’Alfons Borrell i l’element d’aigua”

Comentaris
To Top