Opinió

Un Sabadell diferent en matèria d’urbanisme

Darrerement, l’urbanisme ha pres una dimensió global que ha d’anar forçosament més enllà del joc de plusvàlues o d’una economia basada en la construcció. S’ha acabat el model de creixement infinit de la ciutat. Cal un canvi de sensibilitat per trobar una manera de fer ciutat per als ciutadans, cal mirar cap al seu interior per regenerar-la, transformar-la i dotar-la de nous espais, serveis i equipaments. I fer-ho de tal manera que puguem mantenir-los.

Aquest canvi de visió ha de ser estructural per tal de construir un urbanisme sostenible des de l’austeritat, que tingui com a resultat el confort i el benestar dels ciutadans. La ciutat ha d’estar al servei de les persones. De fet, la ciutat els hi ha de subministrar els serveis per, sobretot, facilitar-los la vida. Les persones han d’estar orgulloses de la seva ciutat. És el que entenem, des de Convergència i Unió, com una millora de la qualitat de vida.

No obstant, austeritat no vol dir “manca d’empenta o d’il·lusió”. Al contrari, des de l’austeritat cal millorar les condicions de vida de la ciutadania i la ciutat en general: cal esprémer els recursos i prioritzar el manteniment dels espais si volem que la gent hi pugui viure. S’ha de reconstruir la ciutat, i per fer-ho, cal omplir-ne els buits, equilibrar-ne les densitats, renovar teixits urbans i, cercar una cohesió urbana i social.

Sabadell és única; per això, la nostra manera d’entendre-la i de construir-la dins aquest concepte de cohesió ha de cercar la seva singularitat i aprofundir els seus trets característics.

La nostra ciutat ha de refer el Pla General Municipal d’Ordenació. La societat ha canviat, la ciutat ha canviat i la seva gent també. Cal adequar el Pla General a les noves necessitats. En aquesta revisió, els criteris de sostenibilitat seran prioritaris en el planejament urbanístic i en el seu desenvolupament.

Des de Convergència i Unió plantegem nous projectes per a la ciutat en l’àmbit de l’urbanisme, com per exemple un planejament urbanístic des del Taulí fins al barri de Covadonga, amb l’objectiu de crear una nova ordenació de la façana del Ripoll i establir el “Balcó del Ripoll”.

També pretenem crear, a les zones residencials de Sabadell que hi estiguin d’acord, Illes Àgora, en les quals, a través de la pacificació del trànsit de vehicles, s’hi recuperaran espais de convivència pels veïns i veïnes.

A més, apostarem decididament per un projecte ambiciós de Pla del Centre, per tal de dotar el centre històric de personalitat pròpia i fer-lo un lloc singular. El primer pas d’aquest projecte serà humanitzar el Passeig de la Plaça Major.

Des de CiU, entre d’altres propostes, també ens comprometem a regularitzar les zones privades d’ús públic, clarificant quines són i acordant amb els veïns la cessió a l’Ajuntament del vial privat; i a elaborar un Pla de reparació de voreres, calçades i paviments per tal d’arreglar aquests elements de l’espai públic que han estat malmesos pel pas del temps.

Ara és l’hora del canvi a Sabadell, compto amb tu

“S’ha de reconstruir la ciutat, cal omplir-ne els buits, equilibrar-ne les densitats, renovar teixits urbans i, cercar una cohesió urbana i social”

Comentaris
To Top