Opinió

Carta a la ciutadania

Benvolguda ciutadania,

Des del retorn de la democràcia després de la mort del dictador, Sabadell ha tingut dos models antagònics de governs municipals. Per una banda, els liderats per Antoni Farrés que han sigut un referent de bon govern des de l’esquerra. I per altra banda, un dels governs municipals de referència de la mala pràctica política, ja sabem tots liderats per qui i de quina manera.

El proper 24 de maig la gent de Sabadell tenim l’oportunitat de començar una nova etapa de la qual tota la ciutadania en serem responsables.

El diumenge a l’hora de votar una de les opcions que trobareu és Unitat pel Canvi a Sabadell, que és un nou espai polític on ens hem trobat gent d’Iniciativa per Catalunya, de Podemos, d’Esquerra Unida i Alternativa, activistes de moviments socials i persones independents que compartim la idea que per plantar cara a tot el que està passant, i superar l’actual model polític, econòmic i social cal que l’esquerra digna faci pinya, talment com s’ha fet a Barcelona amb la proposta Barcelona en Comú o SYRYZA a Grècia.

Com a candidat d’Unitat pel Canvi us voldria fer arribar algunes consideracions per si les voleu tenir en compte durant aquests darrers dies de campanya.

Primer. El més important del proper diumenge és que les urnes s’omplin de vots. Els corruptes, els especuladors, els que tenen els diners a paradisos fiscals i a tots aquells que ja els va bé el sistema actual volen que ens desanimem i que no anem a votar. Si us plau,votem i animem a votar l’opció que a cadascú li plagui però que garanteixi que la ciutat de Sabadell recuperi la dignitat que ha perdut durant els darrers anys.

Segon. Si compartiu els valors de l’esquerra, valoreu la possibilitat de votar Unitat pel Canvi. Us animo que aneu a internet i que llegiu el nostre programa electoral i el nostre codi ètic, que mireu les persones que formem la llista on hi veureu persones implicades de tots els barris i de totes les lluites. Som una opció que tenim clares les prioritats (fer net i treballar per la justícia social des de la unitat de l’esquerra) i que ens avala la bona feina que ha fet d’ICV-EUA a la ciutat tant al govern com a l’oposició i l’empenta de persones que han convertit la seva indignació en acció política i que han optat per participar a Podemos o en moviments socials. Estem il·lusionats i tenim ganes de treballar per la ciutat, amb voluntat de sumar amb els que no estiguin esquitxats ni de corrupció ni de retallades.

Tercer. No delegueu tota la responsabilitat als partits o als representants polítics. No podrem amb tot. Sense una ciutadania activa no podrem capgirar la situació actual, perquè -com ja sabeu- les coses si no es lluiten no es tenen.

Esperem que entre tots i totes, el proper 24 de maig puguem començar una nova etapa a la ciutat de la qual ens acabem sentint orgullosos. Salut i encert

“Sense una ciutadania activa no podrem capgirar la situació actual”

Comentaris
To Top