Opinió

La motxilla que resta

Quan aspires a tenir sis regidors, i fins i tot somnies en aconseguir-ne set, però finalment et quedes amb quatre, perdent-ne un dels cinc que tenies, la patacada és forta.

Tens un programa realista i viable, i un bon candidat. Després de vuit anys a l’Ajuntament al capdavant de l’oposició, és força conegut. Potser no tant com voldries a tota la ciutat, però acumula una bona experiència com a regidor. I això és un actiu.
Penses que, ara sí, el votant valorarà la feina que has fet aquests anys. No saps veure cap rival que sigui millor. Creus que la gent pot trobar en tu la persona adequada per recuperar la ciutat en un moment de final de cicle. Per formació i coneixement de la vida municipal, i perquè ni tu ni ningú del teu equip no esteu implicats en cap irregularitat. La ciutat necessita un canvi i creus que tu el pots encapçalar.
Has fet una bona campanya, focalitzada en els districtes més prioritaris als teus interessos. Hi has invertit una quantitat d’euros ajustada a la llei i has difós el missatge que volies per tots els canals possibles. Has estat correcte amb els contrincants, has participat en tots els debats ciutadans i has respost totes les preguntes que t’han fet.
Aquests últims quatre anys, has fet una oposició constructiva, pensant en la ciutat i en allò que més et semblava que li convenia. Has promogut iniciatives útils per a tots els sabadellencs, com ara el fons d’ocupació per netejar els boscos del rodal afectats per la forta ventada, la contractació d’una pòlissa d’assegurança de responsabilitat civil per cobrir les activitats que les entitats fan al carrer o el descompte al transport públic per a les persones sense feina.
En la mesura que hi hagi els diners per fer-ho possible, has estat sempre favorable al soterrament de les vies del ferrocarril de la Generalitat fins al Castell de Can Feu, i el Casal Popular de la Creu Alta-El Tallaret podrà ser una realitat gràcies a la injecció de 100.000 euros que rebrà el municipi gràcies a la teva gestió a la Diputació de Barcelona.
Altrament, has estat contundent en la defensa del procés de Catalunya cap a la independència i en la conveniència que Sabadell formi part de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Per això, abans de les eleccions municipals, vas signar un pacte amb ERC i la Crida per constituir plegats un Ajuntament sobiranista.
I també has estat implacable amb el cas Mercuri, des del primer dia. Has estat rotund en l’exigència de dimissions i de depurar bé les responsabilitats, i en la voluntat de pactar amb qui calgui per eradicar el bustisme de l’Ajuntament.
Però, res del que has fet o defensat aquests darrers quatre anys no ha servit per guanyar vots, ben al contrari: has perdut gairebé dos mil votants i un regidor. Els votants perduts han preferit ERC o la Crida, abans de votar-te a tu. I alguns que et votaven anteriorment, ni tan sols no t’han votat. És dur.
T’adones amb tot això que la confessió de Jordi Pujol, les retallades i la indefinició d’Unió han estat més determinants del que pensaves. És una motxilla que portes i que resta.
Amb l’anomenat cas Pujol, els rivals han pogut associar-te a la corrupció. I t’han incorporat també a la casta, el grup dels poderosos, privilegiats i mafiosos que, segons alguns, ens governen i que tant han denunciat. Les retallades, injustament atribuïdes a la decisió del teu partit, han servit per mostrar-te interessadament com un insensible amb els ciutadans. No importa que les retallades siguin el resultat inevitable de l’ofec a què ens sotmet l’Estat, avui en mans del Partit Popular. Això no compta. I, finalment, la indefinició d’Unió, el teu soci de federació, ha contribuït a sembrar el dubte envers la teva real voluntat sobiranista. Els teus rivals ho han tingut fàcil per desacreditar-te.
Només et queda, doncs, esperar que els quatre regidors que sumes puguin ser útils per dissenyar el nou govern de la ciutat. Si s’opta per un govern d’esquerres, continuaràs a l’oposició. Però si s’opta per un govern de perfil sobiranista i ampli hauran de comptar amb tu. Tot està per pactar i tot és possible. En qualsevol cas, però, sí que tens la satisfacció de pensar que els resultats del 24M permeten que Sabadell pugui passar pàgina i encetar una etapa nova.

“Només et queda, doncs, esperar que els quatre regidors que sumes puguin ser útils per dissenyar el nou govern de la ciutat”

Comentaris
To Top