Opinió

Sabadell s’ho val

Estem a pocs dies d’un Ple que pot marcar un canvi d’etapa a Sabadell. Un passar pàgina i trencar dinàmiques d’un Sabadell malmès, políticament parlant.

Sabadell es mereix una oportunitat de normalitzar la vida política; els resultats han estat clars, la ciutadania vol un canvi, però també ha dit que el canvi s’ha de fer entre tots. Cap formació ha tret un resultat com per erigir-se sola o acompanyada d’alguns hereus de la nova situació.

Podem buscar arguments: que si l’eix dreta-esquerra, que si més o menys sobiranisme, que si 12 són més que 10… però la veritat és que cap grup ni cap coalició que no assoleixi 14 regidors pot parlar de consens per garantir la nova etapa.

I és responsabilitat de tots el que passi el dissabte. Dels que hem proposat un diàleg el més ampli possible per governar la ciutat i dels qui d’entrada han estat postulant l’“amb tu no”.

Som conscients de les diferències polítiques i de model de societat d’uns i altres, però no hauria de ser tan difícil en una situació d’emergència com la que viu Sabadell ser capaços de trobar un espai de consens per governar la ciutat. Per governar la ciutat quatre anys, per passar pàgina sense excloure ningú, per deixar la ciutat en un bon punt de partida d’aquí quatre anys amb un exercici exemplar de transició transversal durant aquesta legislatura.

Aquesta és la nostra proposta: un govern a cinc, amb totes les formacions que volem d’una manera o altra iniciar una nova etapa, després d’explorar altres fórmules que no han estat admeses. I no ho veiem tan difícil si hi ha voluntat i generositat per part de tots. De tots: UxC, ERC, Crida, CiU i Guanyem.

Deixem aparcats els discursos fàcils de blanc i negre, que si tu això, que si tu més. Per governar la ciutat durant quatre anys amb un consens majoritari hi cabem tots.

Qui es pensi que en aquesta legislatura podrà aplicar el seu programa íntegrament s’equivoca. El Ple que ha sortit té moltes possibilitats de bloqueig; qualsevol que governi no ho podrà fer sense comptar amb l’oposició. Per què, doncs, tanquem la porta a un govern ampli quan qui governi en minoria estarà sempre pendent de l’oposició? Volem una ciutat inestable quatre anys més? S’ho mereix Sabadell? No és mes fàcil arribar a acords si molts som govern que si alguns en resten fora? Des de CIU creiem que sí.

Nosaltres estem disposats a entendre’ns des del govern. Entenem que també representem una part dels sabadellencs que té tanta legitimitat com qualsevol altra de governar la ciutat, d’estar representada i de no ser exclosa. Que podem ser un element d’equilibri i experiència en aquesta situació i no entenem per què qui ens exclou espera gaudir després de la nostra confiança des de fora.

Venim d’una etapa en la qual hem gestionat molts consensos entre formacions molt distants. La situació especial que ha viscut Sabadell ens ha exercitat en la dinàmica del consens i del diàleg. En els darreres 8 anys CiU, Entesa, ICV i EUiA hem tingut coincidències en molts posicionaments al Ple, sobretot en temes de ciutat, més enllà dels discursos generals de polítiques que s’apliquen i es decideixen fora. També s’han portat mocions al Ple que han vingut promogudes des de la societat civil i a les quals ERC hi donava suport. I no ha sigut cap obstacle assumir-les al Ple.

Perquè en la gestió del dia a dia, moltes vegades és més important el tarannà de les persones i la voluntat d’entendre’s i d’arribar a acords que no pas el seguiment a ulls clucs de doctrines i eslògans preestablerts. I creiem que les persones que encapçalen aquestes formacions són dialogants i això pot permetre aquest exercici de governar entre tots. Estem convençuts que la ciutadania ho valorarà.
Nosaltres, Convergència i Unió, estem disposats a anar junts. Sabadell s’ho val.

” Aquesta és la nostra proposta: un govern a cinc, amb totes les formacions que volem iniciar una nova etapa”

Comentaris
To Top