Ciutat

Juli Fernàndez és el nou alcalde de Sabadell amb els vots de la Crida, Unitat pel Canvi i Guanyem

Juli Fernàndez un cop investit nou alcalde de Sabadell amb el vot a favor de 14 dels 27 regidors
Juli Fernàndez un cop investit nou alcalde de Sabadell amb el vot a favor de 14 dels 27 regidors / ESTEVE BARNOLA

– Y. Rico –

Juli Fernàndez i Olivares d’Esquerra Republicana de Catalunya ha estat elegit aquesta tarda nou alcalde de Sabadell amb els vots de la Crida per Sabadell, amb qui compartirà alcaldia i govern, Unitat pel Canvi i Guayem Sabadell. Els 14 vots li han permès assolir la majoria absoluta amb la que han evitat que arribés a l’alcaldia Josep Ayuso que va ser la força més votada a les passades eleccions però que només va obtenir 5 regidors.

El ple de constitució del nou ajuntament ha despertat una gran expectació. Més de 300 persones l’han seguit en directe. La sessió ha començat  amb la presa de possessió dels 27 regidors electes. Els quatre regidors d’ERC han llegit el text en el que es comprometen a posar-se a disposició del govern de la Generalitat a partir del 27 de setembre per excercir el procés d’autodeterminació. Els regidors de la Crida han explicitat que a més de prometre per imperatiu legal treballaran per a la independència dels països catalans.

Tot seguit els diferents portaveus han intervingut per expressar el sentit de vot en l’elecció de l’alcalde. La cap de llista de Guanyem, Marisol Martínez, ha dit que, tot i donar suport a Juli Fernàndez, li preocupa la debilitat del govern i ha expressat la necessitat de disposar d’un govern fort. El seu, ha dit, és un vot a favor però crític a la vegada. Per la seva part, Carles Rossinyol (CiU) ha posat  de manifest el malestar de la formació per excloure’ls de la negociació i de la possibilitat d’integrar-se en un pacte. Per això CiU s’han votat a si mateixos com ho ha fet el PSC amb Josep Ayuso, Ciutadans amb Joan Garcia.

Per la seva part, Maties Serracant (Crida per Sabadell) ha parlat del canvi històric, del final de l’etapa Bustos, de que l’Ajuntament excercirà l’acusació popular en el Cas Mercuri i que «serem  la bruixa que jutja els tribunals». Per part d’ERC ha intervingut Montserrat Chacon, la número 2, que ha fet una panegíric d’un somni i que ha dit que ara entrarà la llum a l’Ajuntament.

Joan Berlanga, cap de llista d’Unitat pel Canvi, segona força més votada, ha reconegut que van encertar en la creació del seu projecte electoral i que el model actual està corcat i esgotat i que han contribuït a donar l’alcaldia a Juli Fernàndez per consolidar alló que és millor per Sabadell.

La ronda d’intervencions l’ha acabat Josep Ayuso (PSC) oferint les 500 propostes que tenen per Sabadell al nou govern tot i que ha centrat l’actuació immediata i més urgent en l’emergència social i en la millora de l’ocupació.
Un cop conegudes totes les posicions s’ha passat a la votació. El resultat ha confirmat l’acord manifestat d’entrada i Juli Fernández ha estat proclamat alcalde a les 13.30 enmig d’aplaudiments de tots els presents.

Comentaris
To Top